”Ducklas – behöver din hjälp” är en pedagogisk app som söker svar på frågor om miljö och natur.

Appen ”Ducklas – Behöver Din Hjälp!” vill öka kunskapen om miljö och natur och göra diskussionen kring denna viktiga fråga lite roligare. Appen är skapad av det svenska företaget Fused Lizard.

ANNONS:

Berättelsen i appen kretsar kring en anka och en miljöfarlig fabrik. Fabriken har flyttat in i området där Ducklas bor med sina vänner. Nu smutsar fabriken ner miljön och djuren mår dåligt. Genom att man svarar rätt på frågor om miljö och natur försvinner fabriken bit för bit. På så sätt kan man alltså hjälpa djuren att bli av med den miljöförstörande fabriken. Samtliga frågor har två svarsalternativ och efter att man svarat får man lite kortfattad information kring svaret. Om man svarar fel återkommer samma fråga lite senare. Efter att man har svarat på alla miljöfrågor är det dags att sopsortera för att få bort den sista delen av fabriken.

Den här appen vill öka barns kunskap om miljö, djur och natur och på ett roligt sätt starta tankar och diskussioner i ämnet. Och delvis har de lyckats, frågorna leder absolut till vidare diskussioner när jag spelar med min miljöintresserade femåring. Frågorna byts ut och formuleras om efter hand så det är inte helt samma varje gång man spelar. Femåringen tycker om miljöfrågesporten och gillar att hjälpa Ducklas när vi pratar om frågorna tillsammans.

Tyvärr är antalet frågor inte så många och hela spelet tar därför inte så lång tid att spela igenom. Appen är på svenska men saknar tal. Frågorna är ofta lite krångligt formulerade med tanke på målgruppen. Utformningen med bilder, frågor och berättelse passar min femåring bra, men texten och formuleringarna passar min nioåring bättre. Nioåringen tilltalas dock inte alls av spelet, hen tycker att det är alldeles för simpelt på alla sätt.

Mina förbättringsförslag för den här appen är en möjlighet att få frågorna upplästa på svenska, och möjligen fler (eller längre) minispel om till exempel sopsortering.

Appen har ett lugnt och behagligt tempo, fritt från stress. Jag rekommenderar appen för barn mellan fem och tio år. Och då särskilt för barn som gillar frågesport och är intresserad av natur- och miljö. Kan man inte läsa behövs hjälp från läskunnig. Appen är fri från externa länkar, tredjepartsreklam och köp inuti appen.

Betyget blir en trea av fem möjliga.

Uppdaterat den 22 juni 2015
Numera innehåller appen fler än 70 frågor.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande två språk: engelska, svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   25 kr 25 jul 2020
 •   12 kr 18 jul 2020
 •   25 kr 25 jun 2020
 •   12 kr 17 jun 2020
 •   25 kr 24 maj 2020
 •   12 kr 18 maj 2020
 •   25 kr 24 apr 2020
 •   12 kr 17 apr 2020
 •   25 kr 29 mar 2020
 •   12 kr 20 mar 2020
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Ducklas för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *