I Easy Music får man via olika lekfulla aktiviteter träna upp sitt musikaliska öra. Här lär man sig att känna igen olika toner, tonhöjder, rytmer och melodier – utan krav på förkunskaper.

I Easy Music får man träna sitt upp sitt musikaliska öra genom att lära sig känna igen olika toner och tonhöjder, rytmer och melodier. Man kan även träna upp sitt gehör genom att lära sig att spela olika melodier.

ANNONS:

Appen är skapad av Edoky Academy. Från samma företag har vi tidigare recenserat flera olika matematikappar till exempel De första mattetalen och Montessori Math City.

Easy Music är indelad i två delar: ”Öva” och ”Komponera”.

Easy Music

Övningsdelen består av 4 minispel och svårighetsgraden ökar successivt efter varje avklarad spelomgång. Första gången man möter den naturinspirerade spelmiljön får man hjälp av en trollslända, som i svensk textform berättar vad spelet går ut på. De fyra spelen representeras av olika djur: grodan, valen, björnen och räven. Dessa djur hittar man i spelvärlden och med ett tryck på valfritt djur kommer man vidare till spelet.

Easy Music

I det första minispelet ska man härma en grodas sång, genom att trycka på den. Efterhand introduceras fler grodor och toner. Här tränar man på att kunna memorera och upprepa olika toner och melodier. I det andra minispelet möts man av en val som sjunger olika tonhöjder. Här ska man repetera det som valen sjunger genom att trycka på ventiler i rätt ordning. Det hela blir svårare när det tillkommer fler och fler ventiler, upp till sju stycken. De stora ventilerna avger mörka toner och de smala avger ljusa toner. Tonerna ligger även i denna följd, från mörkt till ljust. Här tränar man på att känna igen och höra skillnad på olika tonhöjder.

Easy Music

I det tredje minispelet ska man räkna hur många slag björnen spelar och sedan slå lika många slag på en blomma. Efterhand så spelar björnen längre takter och med svårare rytm. Här tränar man på att kunna höra hur många slag som döljer sig i de olika rytmerna. I det fjärde spelet får man lära sig mer om att hålla en rytm. Då gäller det att följa rävens rytm och trycka på de flygande bina precis när de flyger över bikupan. Man måste trycka på bina i exakt den rytm som räven stampar. Detta för att inte riskera att räven blir stucken.

Easy Music

När man klarat av alla nivåerna i de fyra minispelen så öppnas ett regnbågspiano upp. Här kan man prova sig fram genom att spela på tangenterna eller bli guidad till att lära sig olika melodier, exempelvis Blinka lilla stjärna.

I den andra delen av Easy Music får man komponera egen musik. Detta görs i sandslottet och man skapar musik genom att trycka på de olika objekten som man hittar på skärmen. Här kan man välja mellan att besöka björnen, flamingon och pandans rum. Här möter man musik från olika musikstilar såsom jazz och elektronisk musik. Vill man spela in sin låt för att lyssna på vid ett senare tillfälle så finns den möjligheten.

Easy Music

Easy Music är barnvänlig men instruktionerna ges endast i textform, på svenska. Är man icke läskunnig så kan man behöva hjälp av vuxen för att komma igång.

Det märks tydligt att detta är en genomtänkt app. Den är välgjord och det finns en tydlig tanke med varje spelmoment. Livslängden är förhållandevis lång, då det finns många olika nivåer inom varje spelmoment (25 stycken). Min 6-åring tyckte mest om att komponera sin egen musik och visade med stolhet upp sina alster. En stor fördel är att barnet inte behöver några teoretiska förkunskaper inom musik för att kunna komma igång.

Som musikpedagog kan jag se en pedagogisk vinning med Easy Music. Den kan användas i musikundervisningen i de tidiga åldrarna, både enskilt men även i helklass. Att jobba med tonhöjder, melodier och rytmer kan hjälpa eleverna i deras framtida musicerande.

Bakom barnlås finns möjlighet för den vuxne att registrera sig för att kunna lägga in fler än en användare till spelet. Detta ger även möjlighet till att följa flera barns utveckling i de olika minispelen. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part.

Jag ger Easy Music betyget 4 och rekommenderar den till barn mellan 5 och 9 år.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  •   135 kr 17 mar 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Easy Music för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *