Eden World Builder är en app där man bygger upp landskap och byggnader med hjälp av olika typer av block. Det går att börja på egna världar eller ladda ner färdiga världar med byggnader i.

Eden World Builder är tydligt influerad av appen Minecraft Pocket Edition. I Eden World Builder saknas dock det som i Minecraft kallas för ”Survival mode”, där man samlar ihop olika typer av begränsade resurser och förädlar dem för att ta sig vidare i spelet. Istället finns endast motsvarande ”Creative mode”, det vill säga att man har obegränsat av de olika blocken. Med dessa block kan man bygga olika typer av byggnader och strukturer, och det finns även möjlighet att spränga eller tända eld på det byggda.

ANNONS:

eden-world-builder

eden-world-builder-installningar

En fördel med Eden World Builder är att man kan ladda ner färdiga världar med olika typer av byggnader. Man kan också ladda upp sina egna världar för att dela med sig av dem. Genom denna delningsfunktion kan man välja mängder av olika teman, exempelvis olika scener ur Star Wars och Harry Potter eller olika geografiska platser och deras byggnader. För den som inte har möjlighet eller tålamod att bygga mer avancerade byggnader är detta ett roligt inslag. Möjligheten att ladda upp världar kan även stimulera till att bygga något riktigt avancerat för att dela med sig av det till andra. Man kan dock inte (till skillnad från i Minecraft), spela samtidigt i samma värld från olika enheter och bygga tillsammans.

eden-world-builder-varldar

eden-world-builder-exempelvarld

Det finns en sorts ”monster”/varelser i spelet, dessa går dock att stänga av i spelets inställningsmeny. Varelserna går annars att döda genom att spränga/slå dem, vilket kanske inte är helt barnvänligt. Man måste dock inte interagera med dem utan kan välja att bara bygga om man vill.

Det finns ingen reklam eller köp inuti appen. För att ladda ner och upp världar krävs internetuppkoppling. Laddar man ner många färdiga världar tar det ganska mycket plats på enheten, vilket kan vara en nackdel om man har begränsat minnesutrymme. Det går dock enkelt att radera världarna inne i appen. Vi har provat appen på iPad.

Mina två äldsta barn, 6 och 8 år gamla, har provat appen under en längre tid. De tycker att den är kul, jag noterar dock att de använder den på ett helt annat sätt än Minecraft. När de spelar Eden World Builder fokuserar de mycket mer på att spränga och bränna ner byggnader istället för att gräva och bygga upp som de gör i Minecraft. Men de verkar ändå tycka att det är ett roligt tidsfördriv och säger att de gillar båda spelen.

Det är omöjligt att inte jämföra de båda apparna, eftersom de är så lika. Jag upplever Eden World Builder som en sämre kopia av Minecraft, med betydligt färre pedagogiska poänger. Men eftersom det finns möjlighet att ladda ner och upp världar med färdiga byggnader, och barnen tycker att den är rolig, har appen ändå sin plats på marknaden. Jag rekommenderar den till de som vill ha lite variation till sitt Minecraftspelande, från ca 4 års ålder och uppåt. Betyget blir 3 av 5.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Det finns många fler YouTube-filmer som visar på olika möjligheter i Eden World Builder.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *