I Elmers Photo Patchwork får man använda enhetens kamera och lite fantasi för att skapa vackra elefanter som ska gå i en parad tillsammans med sin kompis Elmer.

Från Touchpress Limited kommer Elmers Photo Patchwork som är en app som går ut på att man använder enhetens kamera för att fotografera intressanta färger, former eller mönster för att färglägga elefanternas olika fält med. Elefanten Elmer är kanske inte så känd i Sverige, men det är en populär brittisk barnboksfigur som har en färgglad kropp, en glad personlighet och älskar skämt.

ANNONS:

Elmer's Photo Patchwork

I appen är upplägget att Elmer ska ha en parad. Han behöver hjälp att göra alla så alla vännerna blir lika färgglada som Elmer själv. Man väljer vilken elefant man vill måla av tio alternativ. Elefanten får automatiskt ett mönster vilket innebär att den blir uppdelad i sektioner. För varje sektion tar man ett fotografi för att på så sätt färglägga den delen. Det går också att byta mönster på elefanten. Slutresultatet är att varje elefant blir vacker och helt unik. Det går också att spara bild på den elefant man skapat.

Elmer's Photo Patchwork

Elmer's Photo Patchwork

Min fyraåring gillar Elmer’s Photo Patchwork, hen har lekt med den länge varje gång och återkommer till appen. Fyraåringen gillar att gå runt och leta upp vad hen ska ta foto på och passa in på sin elefant. Det gick snabbt att förstå hur appen fungerade utan att behöva få den förklarad. Eftersom varje sektion av varje elefant skall fotograferas så blir det totalt ganska många moment. Här finns risk att barn tappar intresset, men samtidigt kan man närsomhelst pausa och det man redan skapat finns då kvar nästa gång man startar appen.

Detta är en app där man kan kombinera fysisk aktivitet och appanvändande. Man kan ta bilder under sin dag och låta elefanterna i paraden visa vad man gjort under dagen eller ha olika teman som tillexempel färger/former med mera till varje elefant. Det finns också förslag på föräldrasidan med olika teman som skulle kunna göra leken med appen mer utvecklande.

Appen är lätt att använda och förstå sig på. Det finns varken tal eller bakgrundsmusik. Bakom ett barnlås finns det föräldrasidor som är på engelska. Där finns externa länkar samt tips på hur appen kan användas. Eftersom det är tänkt att barnen ska kunna gå runt med appen rekomenderar vi ett bra skal till enheten, exempelvis Griffin Survivor.

Som förbättringsförslag hade det varit roligt om det hade hänt någonting när man färglagt en elefant, och särskilt när man färglagt alla. Det hade också varit bra om man hade kunnat få elefanter utan mönster eller med färre sektioner.

Jag rekommenderar Elmer’s Photo Patchwork till barn mellan 3 och 5 år.

Betyget blir tre av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   20 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Elmer’s Photo Patchwork för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *