I Faces iMake sätter man ihop färdiga objektsbilder och skapar fantasifulla ansikten. Saknar man något objekt kan man på ett smidigt sätt ta ett foto på valfri sak och sudda bort kanterna så man får nya bilder att skapa med.

Om man vill kan man börja med att se på videoinstruktioner och inspirationsfilmer på engelska (kräver nätanslutning). Det är dock lätt att lära sig hur appen fungerar även utan dessa instruktioner.

ANNONS:

Faces iMake

Först väljer man en bakgrundsfärg och därefter fortsätter man placera ut föremål efter önskemål. Bilderna är uppdelade i kategorierna favoriter, ansiktsbaser, mat, leksaker, musik, kök, verktyg, skola, knappar och bokstäver från a till z.

Faces iMake

Det är lätt att rotera och ändra storlek genom att dra och vrida med två fingrar. Det finns dessutom sju användbara redigeringsknappar som kommer fram när man markerar ett objekt med ett tryck. Med hjälp av dessa kan man radera, spegelvända, flytta fram eller bak, låsa fast, spara som favorit och kopiera.

Genom att ta ett foto och sudda bort bakgrunden kan man på ett enkelt sätt lägga till egna objekt i appen. Suddar man bort för mycket kan man så att säga rita tillbaka fotot. I samband med detta kommer favoritknappen till stor nytta då man med hjälp av den kan spara fotograferade objekt så de kan användas i alla projekt.

Sparade bilder samlas i det inbyggda galleriet och kan redigeras vid senare tillfälle. Galleriet består även av en del med färdiga inspirationsbilder som man också kan bygga vidare på eller redigera. Via delafunktionen kan man spara bilderna i kamerarullen eller maila dem. Maildelningen är säkrad med ett barnlås i form av additionstal.

Bakgrundsmusiken består av en ansiktstillverkarlåt. Tröttnar man på denna får man skruva ner volymen eller så kan man lägga till låtar som man laddat ner till sin enhet från iTunes.

Faces iMake är innehåller ingen tredjepartsreklam eller köp inuti appen och alla externa länkar är skyddade av barnlås.

Jag och mina barn på 5, 7 och 9 år har testat Faces IMake på ipad och alla ger den klart godkänt, men det är femåringen som använt den mest. Hen har på egen hand lärt sig alla funktioner tar verkligen nytta av redigeringsknapparna för att få allt som hen vill. Det tog ett tag innan vi upptäckte låsknappen men på senare tid har den använts flitigt för att undvika oavsiktliga förflyttningar av exempelvis huvuden under tiden som vi experimenterat runt med övriga objekts storlek och placering.

Faces iMake

En favorit är att ta ett foto av någon och sudda ut bakgrunden så bara huvudet finns kvar. Sen använder vi huvudet och ger den till exempel kropp, armar, ben och hår av andra saker.

Trodde min femåring skulle tycka det var för svårt att skapa egna transparenta bilder men med lite upprepat suddande och ritande lyckas hen väldigt bra även med detta.

För större valfrihet så hade det varit bra om det fanns en funktion för att beskära de färdiga bilderna. Jag hade även önskat att det fanns en automatisk sparafunktion eller att man fick upp en förfrågan om att spara föregående bild om man öppnar en ny från galleriet.

Faces iMake är i första hand en app som stimulerar fantasin och den kreativa förmågan men på köpet får man även bra finmotorisk träning när man flyttar runt och ändrar storlek på objekt samt skapar transparenta bilder.

Appen påminner en del om Puppet Workshop och Cute Food. De två senare är lite enklare uppbyggda vilket gör de mer lättanvända och mer passande för yngre barn. Faces iMake passar särskilt de äldre barnen, men även yngre barn kan använda den efter lite guidning av en vuxen.

Faces iMake kan roa både liten och stor och jag rekommenderar den från fyra år. Betyget blir en fyra.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Faces iMake för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *