I Factory Balls ska man färglägga bollar efter givna mönster. Låter det enkelt? Det är det inte. Det är riktigt klurigt och spelet är smått beroendeframkallande, på ett bra sätt! Factory Balls är ett väldigt roligt problemlösningsspel som tränar logiskt tänkande.

Det finns 44 nivåer i spelet som blir svårare efter hand. Det går ut på att man ska färglägga bollar efter ett givet mönster. Till sin hjälp han man inte bara färg utan även hjälmar, skärp i olika tjocklekar, mössor, glasögon i olika former, med mera. Man måste täcka för de delar som inte ska färgläggas och man måste göra det i en viss ordning. Det är klurigare än man tror och det tar några banor innan man kommer in ”rätt tänk”. Som exempel kan vi ta en blå boll med svarta ögon. Instinktivt vill man börja med att måla bollen blå. Men eftersom allt som inte är övertäckt av något blir färglagt, måste man börja med att måla bollen svart, sätta glasögon på bollen och därefter måla bollen blå. När man sedan tar av glasögonen så är de fälten svarta. Nivåerna blir svårare och svårare och i slutet är bollarnas mönster riktigt avancerade. Man väljer fritt mellan de nivåer som man redan klarat, om man vill spela dem igen.

ANNONS:

Factory Balls

De flesta av bollarna ska alltså färgläggas enligt vissa mönster. Men i några av nivåerna ska man även använda till exempel sugproppar för att skapa öron och näsa, med mera. Mina personliga favoritnivåer handlar om att så gräsfrön och blomsterfrön och sedan vattna olika delar på bollen i en viss ordning. Det är svårt att beskriva detta, det måste upplevas!

Factory Balls

Appen passar främst äldre barn, från sju år och uppåt. Yngre barn kan förstås spela tillsammans med en vuxen, åtminstone på de enklaste nivåerna. Jag har testat spelet tillsammans med mina två äldsta söner som är åtta och elva år. Åttaåringen klarade sig på egen hand förvånansvärt länge. Elvaåringen klarade hela spelet och när jag själv körde fast på de sista nivåerna fick jag be honom om hjälp… Det krävs att man ibland tänker ”out of the box”, ibland tror jag barn är bättre på det än vuxna.

Factory Balls

Spelet har inget tal, men engelsk text. Den första nivån har en kort förklarande text, men fortsättningsvis finns ingen text i spelet. Det finns möjlighet att stänga av musik och/eller ljudeffekter, om man så önskar. Spelet innehåller inget våld och ingen reklam. Från huvudsidan når man en sida som länkar till utvecklarnas hemsida, Facebook och Twitter. Inne i själva spelet finns inga externa länkar.

Jag och mina söner tycker att detta är ett riktigt roligt spel. Det enda negativa är att man inte kan ångra enstaka drag. I slutet måste man gå igenom många moment för att färglägga bollen och det är väldigt frustrerande att behöva börja om från början när man tabbat sig. Det finns 44 bollar som ska färgläggas och det tar sin tid, men jag hade önskat ännu fler nivåer.

Vi har testat spelet både på iPad och iPhone. Vi föredrar helt klart att spela på iPad, eftersom det blir väldigt smått och pilligt på iPhone. Spelet finns även för Android.

Factory Balls får betyg fyra av fem och jag hoppas verkligen det kommer en uppföljare, för vi vill ha mer!

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   20 kr 6 maj 2021
 •   25 kr 4 okt 2019
Google Play Store
 •   21 kr 23 dec 2020
 •   20 kr 24 jun 2019
Amazon Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Factory Balls för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

5 kommentarer

 1. michaelasti1 skriver:

  Min dotter på 6 och hennes kompis på 7 spelade spelet själva fram till nivå 6. Efter det var jag tvungen att sitta med. Relativt svårt, men tillräckligt intressant för att bibehålla deras intresse!

 2. kristin skriver:

  Jag och min femtonåriga dotter spelade bägge igenom spelet men det tog en del klurande. Min 4-åring och min 12-åring har klarat de lättare nivåerna själva men sedan behövt vuxenhjälp. Spelet är tillräckligt intressant för att de ska återkomma till det och genom att diskutera får de verkligen utmana sig själva i logiskt tänkande. Spelet är varierande och man får verkligen tänka till för att det ska bli rätt. För att göra det mer barnvänligt skulle det vara bra om svårigheten höjdes lite mer gradvis och för hållbarheten vore fler banor roligt. Det skulle även vara bra om man lättare fick en överblick över vilket nummer som är vilken bana om man vill spela igen. För att öka utmaningen vore det kul och få veta om man lyckats lösa uppgiften med minsta möjliga antalet drag.

 3. Pernilla R skriver:

  Vid första anblicken ser det här spelet löjligt enkelt ut, men skenet bedrar… Döttrarna, 10 och 11 år, spelade var och en de första 11-12 banorna men insåg snart att det krävdes lite samarbete för att komma vidare. Spelet ger en hel del utmaning men skulle gå att vidareutveckla. Döttrarna efterlyser möjligheten att kunna spela som olika användare och att det ska komma fler lådor. Det här är ett klurigt spel, lätt vanebildande även för vuxna och ett spel som engagerar barnen och de återkommer gärna till spelet.

 4. lottidotti skriver:

  Oj vilket kul och klurigt spel som lockar och utmanar inte bara döttrarna på 7 och 10 år utan mig oxå!! Vi spelar på både telefoner och Ipad och tävlar mot varandra samtidigt som vi inser att vi måste hjälpa varandra för att komma vidare…. 7-åringen behövde hjälp att komma in i tänkesättet men löser många nivåer före mig nu… Hon tänker annorlunda och lär sig nytt hela tiden… 10-åringen klurar ut mycket själv och tycker appen är kanon!

 5. Lotta skriver:

  Det här är en riktigt underhållande app, även för vuxna. Jag har testat appen tillsammans med min 7-åring och det var kul och utmanande att spela tillsammans. Hon har även spelat själv och ville gärna göra det en lång stund, även fast det var svårt ibland. Appen i sig är lätt att använda men speciellt de sista banorna är svåra, så här var det bra att hjälpas åt. Vi har spelat både på iPhone och iPad och tycker att båda funkar bra, även om en del mönster blir något svåra att se på iPhonen. Hoppas det kommer fler banor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *