Fairytale Sort and Stack är utgiven av Croco Studio som tidigare gjort appar som Sort and Stack och Shape Sorter. Appen har samma stil som föregångarna och handlar om att lägga olika typer av pussel i 3D. Appen har ett genomgående sagotema och är snyggt och välgjort.

När man startat appen visas först en karta markerad med åtta flaggor. Varje flagga representerar ett 3D-pussel. Man får träffa kungar och drottningar, prinsar och prinsessor, riddare och till sist en drake. Det finns ingen story eller saga, men alla pussel och även musiken är gjorda i sagotema. Första gången man spelar måste man lösa pusslen i en viss ordning, sedan kan man välja fritt.

Sort and Stack

Sort and Stack

ANNONS:

Det första pusslet är en kub med bitar som ska passas in på rätt ställe. Detta följs av klossar som ska staplas på en pinne i en viss ordning, för att bilda föremål. De övriga sex pusslen består av bitar som ska sättas ihop i rätt ordning. När man har fullbordat ett pussel kan man peka på det och en liten animation startar.

Sort and Stack

Spelet har engelskt tal. När man fullbordat en figur i ett pussel, exempelvis en drake, så hörs en röst som säger ”dragon”. Att orden sägs på engelska stör inte nämnvärt, men det hade naturligtvis varit mycket bättre med svenskt tal.

Man kan stänga av musik och/eller ljudeffekter och det finns två spellägen. Det ena passar för lite yngre barn, då visas vilken pusselbit man ska välja.

Från förstasidan finns en länk till en sida med utvecklarnas övriga appar, med länkar som leder vidare till App Store. Tyvärr saknar sidan barnlås. I övrigt finns inga externa länkar och appen är fri från funktion för köp inuti appen.

Jag har testat appen tillsammans med min yngste son, som fyller fyra år om ett par månader. Han är mycket förtjust och har återkommit till den flera gånger. Jag tror appen passar bäst för barn som är tre och fyra år.

Fairytale Sort and stack är en snygg och rolig app för yngre barn. Jag ger den betyg tre av fem. Hade det varit mer omfattande samt haft svenskt tal så hade betyget blivit högre.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Både för iOS och Android.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Fairytale Sort and Stack för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Jenny Rastovic skriver:

    En app som storebror 4,5 år gärna använder tillsammans med lillebror snart 2 år. Många är de stunder då de har suttit och fnittrat tillsammans över animationerna som dyker upp när man trycker på ett färdigt pussel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *