Placera ut rosa gubbar och gula maskar men akta så de inte mosas när väggen faller! Problemlösning för barn.

Falling Wall är ett spel från företaget Busythings som bland annat även skapat Path Puzzler och Tunnel Trouble. Spelet går ut på att placera ut rosa gubbar och gula maskar under kvadratiska respektive runda hål för att undvika att de mosas när väggen faller ner. När man startar spelet får man upp en instruktionsfilm som visar hur gubbarna ska placeras och att man ska trycka på apan när man är klar.

ANNONS:

Man får välja hur många rutor man vill börja med. Den lättaste nivån innehåller 2×2 rutor och börjar med att man placerar ut en figur. Utmaningen är att utifrån hålens placering i väggen tänka ut var gubben ska så för att inte mosas. Det kräver en del logiskt tänkande och är ganska klurigt för yngre barn. Det finns även rutnät som innehåller 3×3, 4×4 och som svårast 5×5 rutor. På svåraste nivån börjar man placera ut fyra figurer och får som mest sex figurer.

falling-wall-enkel

Om man placerat gubbarna rätt börjar de dansa när väggen fallit och sedan kommer det en helikopter med en ny vägg. Om man placerat dem fel går väggen sönder över gubbarna och när helikoptern lyfter bort väggen ser man att de blivit platta. Som tur är rättar de till sin form så snart väggen är borta. Man får göra om samma vägg tills man lyckats placera gubbarna rätt. Nya figurer och väggar kommer fram tills man väljer att återgå till menysidan.

falling-wall-svar

På förstasidan är det möjligt att slå av och på ljudet. Där väljer man även hur många rutor man vill spela med. Möjlighet finns även att fortsätta det senast spelade spelet. Appen innehåller inte något tal och är lätt att komma igång med. Första gången kan en vuxen behöva sitta bredvid för att förklara innebörden av knapparna och syftet med appen men sedan klarar sig barn på egen hand. iPhone- och iPad-appen innehåller heller inga länkar eller reklam. På Android-finns dock oskyddade externa länkar till sociala medier från förstasidan.

falling-wall

Jag har provat appen på iPad med mina barn på 3 och 5 år. Båda gillar idén och har fått anstränga sig för att tänka ut var figurerna ska stå. 3-åringen klarar enklaste nivån medan 5-åringen fixar den svåraste nivån med lite ansträngning. Appen är lite pillig och det är svårt att få figurerna på den ruta man vill, även på iPad, och det gör att appen blir svåranvänd på iPhone, särskilt för yngre barn. Eftersom nivån inte ändrar sig och barnen inte upplever någon progress i spelet sitter de inte så länge med appen. De har däremot återkommit flera gånger och vi har suttit tillsammans och klurat på var figurerna ska stå. För att öka hållbarheten skulle vi önska ett upplägg med banor så man såg sin progress och kanske möjlighet att placera ut flera olika figurer. Olika belöningsmoment skulle också uppskattas.

Appen tränar spatial förmåga och logiskt tänkande och vi har inte provat någon annan app med samma utformning. Tyvärr är hållbarheten inte så lång men appen är ett trevligt tidsfördriv och passar att klura på tillsammans med andra. Vi rekommenderar den därför från 3 till 6 år och ger den betyg 3 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 5 okt 2019
Google Play Store
  •   12 kr 4 feb 2019
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Falling Wall för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *