I ”Fantastiska Pussel 123” lär man sig 150 svenska ord under tiden man pusslar

Appen ”Fantastiska Pussel 123” är skapad av det australiensiska företaget GiggleUp. Appen innehåller många språk, bland annat svenska.

ANNONS:

I appens huvudmeny finns 12 kategorier som var och en innehåller mer än 10 pussel. Totalt är det mer än 150 pussel med vardagsord, siffror, bokstäver och former. Utbudet är det verkligen inte något fel på i den här appen. Och som bunus finns varanda pussel med svensk text och tal. Det svenska talet är dessutom bra.

Några exempel på kategorier är dinosaurier, frukt, grönsaker, fordon, leksaker, havsdjur, musikinstrument, bondgårdsdjur, lekplats. Det här är en typisk lek och lär app där man lär sig namn på vanliga saker och ting medans man pusslar.

Alla pussel har tre svårighetsnivåer. I den enklaste pusslar man endast med en enda bit, i den mellansvåra finns några få bitar (3-4 stycken) och i den svåra finns lite fler bitar (7-8 stycken). Men även den svåraste nivån är i förhållande till andra pussel-appar väldigt enkel. Det beror bland annat på att det räcker med att föra pusselbiten över någolunda rätt plats för att den skall fastna.

Alla pussel är alltså på en enkel nivå men vill man kan man få det ännu enklare. I inställningarna kan man nämligen välja att få en extra knapp som hjälper en att lägga pusselbitarna på rätt plats.

När man klarat alla pussel i en viss kategori kommer konfetti och ballonger som man kan smälla genom att trycka på dem.

Svårighetsnivå kan man ändra både i inställningarna och direkt inne i pusslet medans man spelar. Appen har trevlig och barnvänlig bakgrundsmusik som går att stänga av via inställningarna. Även det svenska talet går att stänga av om man vill. Man kan även välja om man vill att de svenska ord som dyker upp när man löst ett pussel skall vara med gemener eller versaler.

”Fantastiska Pussel 123” är att jämföra med en pekbok. Syftet är detsamma även om den här appen är snäppet klurigare och roligare. Jag tycker att utvecklaren lyckats ovanligt bra med att skapa en intuitiv och lärorik app som dessutom är underhållande.

En sak jag saknar i appen är en koppling till riktiga fotografier. Idag finns endast illustrerade bilder vilket kan vara lite svårt att tillgodogöra sig för de yngsta barnen. Där har nog pekböcker, såsom Kul för barn, en fördel.

Ur de flesta perspektiv är det här en väldigt bra app med lång hållbarhet. Betyg: 4 av 5.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 1 och 4 år.

Här är en trailer för den engelska versionen av denna app:

Appen finns i en lite-version om man vill testa först. Även för Android.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 14 språk: danska, engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, norska (bokmål), portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 5 okt 2019
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Fantastiska Pussel 123 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

2 kommentarer

 1. Mamma till två små troll skriver:

  Denna app är en stor favorit här hemma till båda killarna, 4,5 år och 2 år gamla. 2-åringen har lärt sig en massa ord och är riktigt duktig på det enkla pusslet. Stora killen klarar alla nivåer och kan sitta länge och bygga dom olika varianterna.
  Båda killarna gillar att smälla ballongerna som dyker upp när nivån är avklarad.
  Betyg 5 av 5 från oss!

 2. Anna Millqvist Modig skriver:

  Denna App tycker min dotter som är 6 år är jätte rolig. Hon har lite svårt med talet så det är bra att vi kan öva på ord samtidigt som det är kul. Och så är det kul med uppmuntrande ballonger som man kan smälla när man är klar. Vi ger appen 5 av 5 i betyg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *