I ”Färgerna memo” kan man öva minnet och lära sig färger på samma gång

Färgerna Memo bygger på Pernilla Stalfelts bok Färgerna. Det finns även ett Färglotto med samma tema. Pernilla Stalfelt är både författare och illustratör. Och i appen har hon dessutom berättarrösten.

På förstasidan i ”Färgerna memo” kan man välja svårighetsgrad. Det finns memory med 12, 24 eller 48 brickor.

ANNONS:

Därefter hamnar man direkt i memoryspelet och kan sätta igång att spela. Varje gång man vänder en memorybricka så säger Pernilla Stalfelt vad bilden föreställer och dess färg. Det kan låta så här: ”Brun som en nalle” eller ”Röd som röda läppar”.

På detta sätt kan barn lära sig färgerna svart, blå, brun, röd, vit, gul, lila och grön. Rösten som berättar vad färgerna heter gör dessutom att man har ytterligare sak att associera med varje bild, vilket gör det lättare att komma ihåg brickornas position.

Lite äldre barn kan välja att slå på tidtagning. Tiden visas då diskret till vänster om pusslet, utan att stressa i onödan.

Jag gillar Färgerna memo. Bilderna är fina och distinkta. Pernilla har lyckats att prata precis i lagom hastighet, hon är tydlig men pratar inte så långsamt att spelet blir fördröjt. Jag tror att barn som varit i kontakt med boken eller färglotto tidigare kommer att fastna direkt. Och förmodligen även alla andra barn också.

Jag tror att appen passar för barn mellan 3 och 6 år. ”Färgerna memo” får betyg 5 av 5.

Uppdaterat den 15 april 2012
Jag har gjort en stor omvärdering av mina betyg och har kommit fram till att denna app, i jämförelse med andra liknande appar, inte längre är värd högsta betyg. Jag gillar den fortfarande och tycker att den är väldigt bra. Men betyget sänks till 4 av 5.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Färgerna memo för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *