I Farm Puppets får man skapa en egen dockteater med bondgårdstema. Man spelar in dockteatern genom att röra på dockorna och prata in passande ljud. Dockornas munrörelser blir synkroniserade med talet och den inspelade röstens tonläge kan justeras.

Farm Puppets är skapad av Smith Micro som tidigare gjort populära dockteaterappen Sock Puppets. Båda apparna är uppbygda på samma sätt med skillnaden att Farm Puppets är helt inriktad på bondgårdskaraktärer och rekvisita.

Man börjar med att välja upp till fyra karaktärer bland ett urval av 24 bondgårdsdjur och bönder. Därefter väljer man en eller flera bakgrunder som man kan växla emellan och avslutar med att lägga till eventuell rekvisita. Man kan även lägga in en bakgrund från sitt bildbibliotek.

Farm Puppets

ANNONS:

Farm Puppets

När alla val är gjorda skapas en teaterscen utifrån valen och det finns möjlighet att byta plats och storlek på eventuell rekvisita innan man börjar spela in. Det går att göra inspelningar på upp till två minuter, exklusive eventuella pauser. Är man nöjd med sin inspelning kan denna sparas i appen, exporteras till kamerarullen eller delas till YouTube.

Farm Puppets

Alla dockor rör automatiskt på öron och ögon med jämna mellanrum. Det går att ändra storlek på och förflytta en docka i taget. Denna figur får munrörelserna synkroniserade med eventuellt tal, om man valt att spela in. Det är viktigt att komma ihåg att verkligen trycka på den docka som ska prata och är man två gäller det även att låta den andre bli klar med både prat och förflyttningar innan man själv trycker. Farm Puppets är därmed en perfekt app för att öva på turtagning på ett lekfullt sätt.

Om man inte vill föreställa rösten för att de olika figurerna ska låta på olika sätt kan man i inställningarna justera tonläget för varje enskild docka som då får en förvrängd röst vid uppspelning.

Farm Puppets

Det går att lägga till musik men tyvärr så finns det inget inbyggt musikbibliotek utan det krävs att man går in på egna spellistor för att utnyttja funktionen.

Min treåring gillar denna app och tycker att det roliga är att leka med och prata åt dockorna. De första gångerna var jag med och visade men efter det har treåringen klarat av att välja karaktärer, bakgrund samt rekvisita för att få dockor att leka med. Sjuåringen tycker Farm Puppets är helt okej men föredrar karaktärerna i Sock Puppets.

På appens förstasida finns reklam för andra appar från samma tillverkare. Tyvärr saknas det barnlås på externa länkar och delningsfunktioner. Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen.

Bondgårdstemat i denna app lockar nog främst lite yngre barn mellan 3 och 6 år men för att kunna hantera inspelningen helt på egen hand bör man nog vara uppåt fyra år. Betyget blir en trea.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Farm Puppets för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *