Fejs race är en app där man härmar roliga grimaser som tecknade figurer gör. Kameran i enheten fotograferar jämför sedan resultatet med de tecknade figurerna.

Fejs race har en enkel spelidé. Man får först välja mellan fyra olika tecknade figurer. Enhetens kamera startar och man ser en miniatyr av sitt ansikte ovanför den tecknade figuren. Figuren gör sedan fyra grimaser som man ska kopiera i tur och ordning så gott man kan. Man får sedan betyg i hur väl man lyckats, och den tecknade figurens grimaser visas bredvid fotografierna. Man kan få upp till fem stjärnor per grimas och detta genererar en total poäng.

ANNONS:

Fejs race

Det är lätt att få poäng – det enda som krävs att man håller enheten så att ansiktet syns i kameran. Detta kan de yngsta barnen behöva hjälp med. För att få höga poäng gäller det att ha koll – åt vilket håll lutar huvudet, är ögonen stängda eller öppna osv.

När en fotosession är klar, man har fått sina poäng och tittat på alla bilder, kan man välja att göra ”vykort” med bilder från senaste fotosessionen. Dessa kan man sedan välja att spara till kamerarullen eller dela på Facebook, Twitter eller via e-post. Delningsfunktionen är försedd med barnlås. Man kan också gå till en lista med sina toppresultat och titta på vykort med dessa.

Fejs race

Appen har svenskt tal i form av en röst som ger instruktioner. Inuti appens inställningar kan man växla till andra språk. Appen är lättanvänd och det är lätt för ett barn att förstå vad man ska göra. De yngsta kan som sagt behöva hjälp med att hålla enheten så att kameran kommer åt att ta bilderna.

Tävlingsmomentet är roligt, och detta gör att det är en rolig app även för äldre barn och vuxna. Det som är lite synd med tävlingsmomentet är att om man får låga poäng så är den lilla figuren som visar poängen besviken och skakar på huvudet, medan om man får högre poängen blir figuren glad. Mitt yngsta barn tolkade detta som ett misslyckande när figuren skakade på huvudet, ”ånej, jag klarade det inte”. Det hade därför varit bra om stjärnor och poäng hade gått att stänga av.

Jag tycker Fejs race är en rolig app och vi skrattade mycket när vi testade. Den är rolig för hela familjen, även vuxna. Men min bedömning är att den passar bäst för barn mellan 3 och 6 år.

Fejs race

Livslängden är kanske inte så jättelång, men det är en app att återkomma till när man vill skratta och ha roligt. Det är dessutom ett utmärkt och lekfullt sätt att träna sin munmotorik – något som är bra för barns språkutveckling. Många förskolor arbetar med drama och Fejs race skulle då kunna vara ett bra verktyg för att arbeta med improvisationsövningar. Utseendefixering kryper längre ner i åldrarna och därför tycker jag att det är befriande med en app som fokuserar på det motsatta.

Appen är fri från tredjepartsreklam och in-app purchase. Det finns reklam för tillverkarens övriga appar, men externa länkar skyddas av barnlås.

Fejs race får en stark trea i betyg.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande tre språk: engelska, finska, svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Fejs race för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *