Appen Felt Board Christmas är inspirerad av filttavlor både till utseende och funktionalitet. Skapa vackra julkort eller illustrera en julsaga.

Filttavla, även kallad flanotavla eller flanellograftavla, är vanligt både i hem och förskola. Normalt är tanken att man kan berätta sagor och använda tavlan för att illustrera vad som händer. Den här appen bygger på samma idé och har en massa medföljande teman. Det är en julutgåva av appen Felt Board, skapad av företaget Software Smoothie.

felt-board-christmas-julkort

Felt Board Christmas är en slags stickersapp, ungefär som Buildo Rescue, men med skillnaden att känslan är filt och inte klistermärken. I vänsterkolumen ligger olika bakgrundsbilder och saker som man kan dra in i den bild man valt. Eftersom detta är en julapp så finns det juliga och vintriga bakgrundsbilder, och det finns också bakgrundsbilder för den som vill göra en julkalender eller ett julkort. Det man kan dra in är tomtemor, tomtefar, en massa tomtenissar, julgransbelysning, julgranskulor i massor med olika varianter, stjärnor, julklappar, julstrumpor, julgranar, julgranspynt, pepparkakor och pepparkaksgarnering, tomtar och tillbehör till tomtarna såsom knappar, morötter och ögon. Det finns ockå en uppsättning med saker som hör till jesubarnets födelse. Slutligen finns det bokstäver från A till Z i både rött och grönt. Dock ej å, ä och ö.

ANNONS:

felt-board-christmas-julkalender

Det går att vrida, förminska och förstora det man dragit in i bilden genom att använda fingrarna. I Imagination Box och Cute Food finns det även knappar som hjälper de yngre barnen att förstora/förminska det man dragit in i bilden. Det finns dock inte i Felt Board Christmas.

Drar man ut någonting ovanpå någonting annat så fastnar sakerna i varandra. Detta är unikt för Felt Board-apparna och är en väldigt trevlig funktion eftersom det gör att det blir svårare att råka flytta på saker av misstag. Vill man att någonting skall lossna så trycker man bara två gånger på saken. En annan trevlig finess är att man inuti appen kan spara flera pågående projekt och fortsätta på dem vid en senare tidpunkt.

En femåring har testat appen och hon skapade både krubba och tomtelandskap. Min upplevelse är att appen är lättanvänd och inbjudande. Eftersom det finns så många saker att välja mellan i appen är det lätt att skapa någonting vackert, unikt och personligt, även om man kanske inte har så stor fantasi. Felt Board Christmas har ingen bakgrundsmusik eller tal. Den är helt fri från reklam, in-app purchase och externa länkar. Det jag framförallt saknar i appen är bokstäverna å, ä och ö. Men dessa kan man vid behov skapa genom att sätta prick(ar) ovanför a och o.

Överlag är det här en väldigt bra och barnvänlig app som är perfekt för julpyssliga barn mellan tre och sex år. Betyg: 4 av 5.

Uppdaterat den 9 december 2013
Nu går det även att välja bokstäverna Å, Ä, Ö, å, ä, ö (exempel)

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Felt Board Christmas för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

5 kommentarer

 1. Tina skriver:

  Mina barn 4 och 6 år har testat denna app. Dom uppskattade den mycket. Barnen lär sig lätt hur dom skall göra.
  Man kan skapa Olika julkort/julbilder/ julsagor. Allt som behövs är lite fantasi och man kan skapa oändligt många olika bild alternativ. Vi är en väldigt pysslig familj och här får man chans att skapa en massa julpyssel utan att stöka upp hemma.
  Appen är rekommenderad från 3-6 men passar absolut även de större barnen.
  Man börjar med att välja bakgrund och sen är det bara att klicka fram de olika figurer och pynt man vill ha. Det går lätt och smidigt att förstora eller förminska objekten. Det är bara låta barnens fantasi flöda. Varför inte låta hela familjen vara med och skapa en saga!? Välj en bakgrund först och berätta ngt om den, skicka sedan vidare till nästa familjemedlem som i sin tur får lägga till ett objekt och berätta ngt om sitt val, fortsätt till bilden är full av figurer och dekorationer och till sist har man skapat sin egen lilla saga. Sen är det bara till att spara bilden och börja på en ny.
  Jag rekommenderar denna app absolut!!

 2. Anna skriver:

  Vår 3,5 åring gillar den vanliga felt å skapar ofta egna bilder. Han skapar gärna egna figurer som ser ut som honom.
  I julvarianten har vi gjort både snögubbar och pepparkakor. Det som jag som vuxen gillar med appen är att barnet skapar fritt samtidigt som man kan ge barnen olika begrep så som stor liten, framför och bakom.
  Denna app rekommendera i väntan på tomten.

 3. Maria Sjölin skriver:

  Roligt med en app med fina bilder och jultema!
  Det går snabbt att förstå hur man ska använda appen tyckte båda barnen som är 2.5 och 5.5 år. Jag tycker att appen passade bäst för 2,5 åringen.
  Roligt att bilderna kan sparas.

 4. Maria Oreést skriver:

  Min dotter på 5 1/2 år gillar verkligen den här appen. Hon bygger med den varje dag och hennes egna ord är: den är så rolig för att man kan göra precis vad man vill, man kan välja saker sommar vill ha och så kan man välja bakgrund. Jag frågade hur bra hon tyckte den var och hon sa 5….
  Det finns inget hinder för fantasin!

 5. Anna-Karin skriver:

  Denna app tyckte femårsgruppen Lavafjärilarna mycket om. Alla har gjort julkort till sina föräldrar som vi har mailat hem som bilder. Ibland är det kul att inte bara julpyssla med papper penna och sax utan göra något på digital väg också som julpyssel och det var denna app perfekt till. Barnen kan skriva till sina bilder och trots alla stickers som ser likadana ut blev varje julkort unikt med sin charm och värme. Vi gjorde sedan ett bildspel utav dem och har tittat på det gemensamt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *