Appen Felt Board är inspirerad av filttavlor både till utseende och funktionalitet.

Filttavla, även kallad flanotavla eller flanellograftavla, är vanligt både på förskolor och i hemmet. Normalt är tanken att man kan berätta sagor och använda tavlan för att illustrera vad som händer. Den här appen bygger på samma idé och har en massa medföljande teman. I appens högerkolumn kan man välja bakgrundsbild vilket styr själva temat. Därefter kan man dra in människor, djur, växter, bokstäver, siffror m.m. i bilden.

ANNONS:

kapa och lek med filttavla-pappas

Felt Board är en slags stickersapp, ungefär som Buildo Rescue, men med skillnaden att känslan är filt och inte klistermärken. I vänsterkolumen ligger olika bakgrundsbilder och saker som man kan dra in i den bild man valt. Det finns många teman och ett stort urval av saker att välja mellan. Själva sortimentet är den här appens styrka eftersom man verkligen kan skapa bilder och sagor om i princip vad som helst. Det finns exempelvis flera människokroppar att välja mellan. Och man kan välja olika frisyrer, ansikten, kläder, skor och tillbehör. Det finns även bokstäver från A till Z, både i versaler och gemener.

kapa och lek med filttavla-rymden

Det går att vrida, förminska och förstora det man dragit in i bilden genom att använda fingrarna. I Imagination Box och Cute Food finns det även knappar som hjälper de yngre barnen att förstora/förminska det man dragit in i bilden. Det finns dock inte i Felt Board.

Drar man ut någonting ovanpå någonting annat så fastnar sakerna i varandra. Detta är unikt för Felt Board och är en väldigt trevlig funktion eftersom det gör att det blir svårare att råka flytta på saker av misstag. Vill man att någonting skall lossna så trycker man bara två gånger på saken. En annan trevlig finess är att man inuti appen kan spara flera pågående projekt och fortsätta på dem vid en senare tidpunkt.

kapa och lek med filttavla-spara

När man drar ut saker och placerar dem på sina platser övar man både på finmotorik och öga hand koordination. Man kan även förstora/förminska sakerna genom att pincha med två fingrar.

Jag har testat appen på mina barn, 4 och 6 år, och appen är lättanvänd och inbjudande. Eftersom det finns så många saker att välja mellan är det lätt att skapa någonting vackert, unikt och personligt, även om man kanske inte har så stor fantasi. Felt Board har ingen bakgrundsmusik eller tal. Den är helt fri från reklam, in-app purchase och externa länkar. Det jag framförallt saknar i appen är bokstäverna å, ä och ö. Men dessa kan man vid behov skapa genom att sätta prick(ar) ovanför a och o.

Överlag är det här en väldigt bra och barnvänlig app. Den passar bra för pyssliga barn mellan 3 och 6 år. Betyg: 4 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Felt Board för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

3 kommentarer

  1. Maria Oreést skriver:

    Succe, Dottern 5 1/2 år, gillar den här ännu mer än den med jultema.. Hon spelar den så fort hon kan och det finns nästan inga gränser för vad man kan bygga…:)

  2. Charlotte Lindén skriver:

    Fantastiskt trevlig och fin app som dottern (med downs)sex år har väldigt roligt med. Det är en fröjd att se alla fina ”tavlor” hon gör och att hon själv tycker det blir fint! 7 åringen och 10 åringen gillar den oxå…speciellt 10-åringen! 🙂

  3. Rebecca Ryytty skriver:

    Har testat appen på min son som är 4,5 år. Han har inte riktigt fastnat för den vilket jag tror beror på att den är så fri. Han behöver ha ett mål som i exempelvis Identicat för att se vad en app kan göra, för att sen skapa egna bilder. Jag däremot gillar den och använder den för att skapa variation i vår språkträning. Jag sätter ihop egna bilder med exempelvis saker som börjar med den bokstav vi tränar. Då tycker han både appen och språkträningen är jättekul.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *