Fiete Math är ett spel som på ett enkelt och konkret sätt visar hur tal förändras när man lägger till eller tar bort från dem. Appen innehåller fler än tusen uppgifter i långsamt ökande svårighetsnivå.

Den här appen är skapad av Ahoiii som även ligger bakom flera andra appar som vi tidigare har recenserat, bland annat Fiete Choice, Fiete Bondgården och Fiete Match. Precis som i tidigare appar kretsar handlingen kring sjömannen Fiete.

Fiete Math är ett spel där man får man hjälpa till med att lasta rätt antal lådor på en båt. Hur många lådor man skall lasta framgår av respektive uppgift. På land ligger utspridda lådor som man kan sätta ihop eller sära på efter eget tycke. Drar man en låda till en annan hakas de ihop. Drar man med ett finger över en streckad linje så delar lådorna på sig. I början av spelet summeras de block som sitter ihop men i senare nivåer får man räkna ihop antalet själv. I vissa nivåer har båten redan lådor på sig och då måste man tänka ut hur många som saknas. Det finns också nivåer där man måste subtrahera för att få rätt antal. Appen stödjer tal upp till 30.

Fiete Math

ANNONS:

Fiete Math

Med jämna mellanrum får man olika djur som belöningar. Varje djur motsvarar ett visst antal lådor som man kan använda när man adderar. Djuren går dock inte att dela på vilket blir en extra utmaning. Det finns sammanlagt sju olika nivåer som heter Räkna, Dela, Femmans makt, Räknevägar, Addition, Subtraktion och Fri räkning. Varje nivå kan man dessutom spela om för att få svårare utmaningar och fler medaljer. När man har gjort fem banor i en nivå så låser man upp nästa nivå och så vidare.

Fiete Math

Det här är en bra och omfattande app som gör abstrakta tal konkreta. Den är lugn och innehåller inte någon tidspress. Den är dessutom lätt att komma igång med och kräver inte hjälp från vuxen. Min 6-åring tyckte att belöningarna var roliga men tröttnade ändå ganska snabbt eftersom appen är ganska enformig och svårighetsnivån ökar lite för långsamt. Men detta beror naturligtvis på hur långt man kommit i sitt matematiska tänk. Vi hade önskat att det gick att låsa upp fler nivåer om man hade velat det.

Fiete Math innehåller varken text eller tal men det finns ljudeffekter och bakgrundsmusik. I inställningarna kan man stänga av ljud/musik separat och där kan man även återställa spelet om man vill börja om från början. Det går tyvärr inte att ha fler användarkonton. Delar man på en platta får man fortsätta där den som spelade innan avslutade.

Jag rekommenderar Fiete Math för barn mellan 4 och 6 år. Vi tycker som sagt att appen går lite för långsamt fram men ger den ändå betyg fyra. 
Fiete Math är fri fån tredjepartsreklam och in-app purchase.

Uppdaterat den 3:e juni 2016
Nu är alla nivåer upplåsta från start. Tycker man att det är för lätt kan man därför lätt hoppa vidare till svårare nivåer.

Här är en trailer:

Ladda ner Fiete Math

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Paket: Fiete Activity Pack

Tillverkaren erbjuder Fiete Math och fem ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. Av de fem andra apparna i detta paket har vi recenserat fyra: Fiete Choice, Fiete Bondgården, Fiete Match, Fiete.

Paket: Fiete - Adventure Box for Kids Games

Tillverkaren erbjuder Fiete Math och sex ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. Av de sex andra apparna i detta paket har vi recenserat fem: Fiete Hide and Seek, Fiete Choice, Fiete Bondgården, Fiete Match, Fiete.

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Fiete Math för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *