Fingerfun Multilingual är ett klurigt spel som övar fingermotorik och uppmuntrar till samarbete. Svenskt tal.

Fingerfun Multilingual är ett fingerfärdigt och färgglatt spel från företaget Kujifun som tidigare gett oss spelet Seasonfun.

ANNONS:

Spelet går ut på att peka på cirklar som visas för att avslöja den bild som ligger dold bakom. Spelet har fyra olika inriktningar, zooplaneten, botaniska trädgården, vattenvärlden och soliga bondgården och varje inriktning består av 20 olika motiv. Svårighetsgraden stegrar i takt med att man lyckas låsa upp motiven. Har man problem med en uppgift, minskar antalet cirklar man ska peka på till dess man klarar av den. Kujifun beskriver detta som ”intelligent svårighetsgrad” för att låta alla som spelar känna att man klarar av utmaningen.

Fingerfun

Fingerfun

Lyckas man med en uppgift får man ett ”jippie” och en bild som låter och gungar. Man kan peka på bilden för att den ska låta mer och gunga vidare samtidigt som en svensk röst talar om vad motivet föreställer. Det står också utskrivet på svenska längs bottenkanten. Man kan även välja andra språk.

Fingerfun

Illustrationerna är fina och det känns som en bra och rolig idé. Ett effektivt sätt att låta barnen öva upp sin fingerfärdighet och finmotorik. Instruktioner om hur man gör saknas men det är ganska tydligt och lätt att komma igång. Svårighetsgraderna går från en cirkel upp till tio, så ibland måste man använda alla fingrar eller samarbeta med en vän. I vissa lägen är det riktigt svårt, även för mig som vuxen.

Fingerfun

Jag upplever att den svenska berättarrösten är ganska tyst och dessutom överröstas av annat ljud, både bakrundsljud och ljudet som kommer från den bild man tittar på. Det finns inga inställningar till spelet, så möjlighet att stänga av bakgrundsljudet saknas tyvärr. På förstasidan finns extern länk direkt både till App Store och till hemsidan. Dessa skulle med fördel kunna vara barnsäkrade med något slags lås. Appen har ingen 3:e partsreklam eller in-app purchase.

Min grabb är dryga tre och ett halvt och för honom blir det för svårt när det rör sig om fler än fem cirklar. Detta har vi löst genom att spela tillsammans, något vi båda uppskattat. Att gemensamt lösa uppgifterna har varit kul, samtidigt som vi fått öva på samarbete. Dessvärre tröttnade han ganska snart på belöningen i form av en bild och ett hurrarop. Med tanke på den insats som i vissa lägen krävs är förväntningarna högre på vad man ska få se.

För att få ut det mesta av upplevelsen rekommenderar jag att man aktiverar Guidad åtkomst och stänger av Multitask gester. Med många fingrar på skärmen samtidigt är det annars väldigt lätt att man lämnar appen ofrivilligt.

Kujifun själva menar att spelet riktar sig till barn mellan två och sex år. Jag tycker att lägsta åldern är högre för att barnen ska klara av spelet på egen hand. En rekommenderad ålder mellan 4 och 6 år är mer rättvis. Dock med reservation för att äldre barn upplever belöningen som alldeles för liten och därför kan tröttna snabbt. En i grunden god idé och ett spel där man faktiskt kan ha roligt tillsammans med sitt barn, gör att jag ger spelet betyg 3 av 5 möjliga.

Vi har testat appen på en iPad men den finns även för iPhone och Android.

Det finns en gratisversion av appen för den som vill testa innan köp: iPhone och iPad.

Här är en YouTube-film som visar hur Fingerfun fungerar:

Här är en trailer för appen:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande sju språk: engelska, japanska, kinesiska, litauiska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 7 maj 2021
  •   35 kr 22 dec 2020
  •   0 kr 19 dec 2020
  •   35 kr 12 dec 2020
  •   25 kr 1 jan 2020
  •   0 kr 31 dec 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Fingerfun för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *