Fingle är en klurig app för två personer som går ut på att ha fingrarna på rätt plats på skärmen

Målgruppen för ”Fingle” är egentligen vuxna, men barn kan också ha roligt med den och jag ser fler pedagogiska egenskaper.

ANNONS:

I ”Fingle” är man två spelare som spelar tillsammans för att lösa kluriga uppgifter. Varje uppgift består av att föra små färgade punkter till förmarkerade platser på skärmen. Dessa markerade platser rör i bland på sig. Utmaningen består dels i att lyckas hålla sina punkter på rätt ställen, och dels att göra det så att den andra spelaren kan göra samma sak. Målet är att alla färgade punkter skall vara på rätt plats under några sekunders tid.

Det här är ett spel där varje spelare kan använda upp till fem fingrar samtidigt. Så totalt blir det som mest tio fingrar som skall samsas om utrymmet på iPaden.

”Fingle” är alltså en app som egentligen är tänkt att vara för vuxna. Det märker man på att utvecklaren lagt in lite stönande ljud då och då. Som tur var går detta ljud att stänga av från huvudmenyn, och vips får men en väldigt barnvänlig app som är både intuitiv, fri från reklam och i-app-köp. Dessutom finns det inte någon tidspress utan man kan lösa varje uppgift i egen takt.

Rent pedagogiskt tror jag att den här appen är bra för att lära barn att samarbeta och kommunicera med varandra. Det är en klurig app, ungefär som ett pussel. Man övar dessutom på fingermotoriken, koordination och begrepp såsom under, över, framåt och bakåt. Jag har provat appen med min 4-åring som tycker att den är väldigt underhållande.

Totalt finns det mer än 50 nivåer som blir progressivt svårare. Eftersom appen är tänkt för vuxna är även de lättaste nivåerna ganska svåra. När min 4-åring och jag och jag spelade klarade vi av ungefär 12 banor tillsammans. Man får vara lite konstruktiv och använda två händer var, trots att tanken är att man endast skall använda en var. Appen fungerar bra från 4 år men kräver då att det finns ett äldre barn eller en vuxen att spela tillsammans med.

Mitt betyg blir 4 av 5.

Här är en film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   20 kr 6 maj 2021
  •   25 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *