Flippi Twist är en app för de yngre barnen som ger utmaning i att matcha ihop djur

Flippi twist är en app som vänder sig till de yngre barnen i ålder 1-3 år. Spelet liknar Kids’ First Cube Puzzle.

ANNONS:

Spelet går ut på att matcha ihop 12 stycken djur, ett åt gången. Djurets kropp är uppdelat i tre delar och det gäller att dra med fingarnara och bläddra fram rätt kroppsdel på en kub. Spelaren får se en bild av hela djuret och därefter delas djuret upp. Som en hjälp finns det under hela tiden en klar bild över hur djuret ska se ut. Det behövs endast tre drag på varje kroppsdel för att få fram rätt sida på kuben och det är inte svårt att urskilja rätt djur. Varje djur har även en egen bakgrundsfärg som ger en vägledning. När hela djuret är ihopmatchat visas en glad sol och en uppmuntrande melodi. Därefter väljs slumpvis en ny bild ut.

Appens utseende är färggrannt, lättanvänt och saknar helt menyer och tillval. Djuren är lite roliga och uppmuntrande att se på. Spelet saknar bakgrundsmusik och tidspress vilket ger en mycket lugn känsla.

Min son på 2,5 år har fått pröva Flippi twist på vår iPad. Detta var ingen svår app för honom att förstå och med endast en enkel instruktion parade han snabbt ihop alla 12 djur. Han uppskattade den glada melodin och solen när han fick rätt matchning och spelade gärna hela spelet. Spelet ger barnen en chans att se mönster och färger.

Betyget blir en 3:a.

Uppdaterat den 16 maj 2013
Numera finns det 36 djur och tre olika svårighetsnivåer som reglerar hur många klossar man får.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Flippi Twist för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *