Det här är en app som bygger på det klassiska spelet ”finn fem fel”. Här finns 42 bilder uppdelade i fyra olika teman.

Utvecklaren Loud Fish Labs har skapat en app som bygger på det klassiska spelet ”finn fem fel”. Utmaningarna är uppdelade i olika teman; sommar, vinter, bondgård och rymden. Den gemensamma nämnaren i alla teman är den lila flodhästen Flippo och hans vänner. Varje tema består av 6 – 12 bilder och i varje bild finns fem fel att upptäcka.

ANNONS:

Finn fem fel

Flippo har en meny där man växlar mellan tema och därefter väljer bild. Skärmen delas därefter upp i två delar och den högra sidan visar korrekt bild och den vänsta exakt samma bild, men med fem fel. För varje hittat fel belönas man med en stjärna och felet markeras samtidigt med en röd ring. Trycker man någon annanstans blir man informerad om att det var fel och man får prova igen. När man har hittat alla fem fel blir man belönad med applåder och en valmöjlighet att fortsätta till nästa utmaning, spela en gång till eller återvända till menyn. Här visas det även hur lång tid tog att hitta alla fem fel. I själva spelet finns ingen visad tidräkning.

Finn fem fel

Finn fem fel

Appen har färgglada och fint tecknade bilder. Min fyra- och sjuåring har spelat tillsammans efter att jag kort förklarat för dem vad spelet går ut på. Spelet i sig innehåller inte några instruktioner – men jag tror det är lätt att förstå utan att en vuxen förklarar. Barnen upplevde att felen ibland var väldigt svåra att hitta eftersom det kunde vara små detaljer. Även jag som vuxen har fått sitta längre stunder för att hitta dem, detta är även en kommentar från många i redaktionen som har prövat Flippo. Att felen ibland kan ta lång tid att hitta var något som gjorde att fyraåringen efter en stund tröttnade och vi hade önskat att det gick att välja svårighetsnivå. Mina barn började även trycka på allt i bilden när de inte hittade felen, vilket gjorde att koncentrationen bitvis försvann. Det hade varit därför bra om bilden hade fryst till en liten stund om man gissar fel, ungefär som i Fairies Leta & Finn.

Med nuvarande svårighetsnivå känns Flippo mer anpassat för äldre barn. Min 7-åring hade en riktig utmaning i att försöka hitta alla fel. Flera gånger har hen återvänt för att fortsätta leta. Efter ett visst sammarbete i hela familjen har alla felen hittats och stjärnorna är samlade. Tyvärr saknar appen ett alternativ för att nollställa redan samlade stjärnor, för den som vill börja om från början eller om flera barn samsas om samma enhet.

Flippo har ett ljudval där bakgrundsmusik och ljudeffekter enkelt kan stängas av. Appen är fri från in-app purchase, reklam och externa länkar.

Jag rekommenderar spelet till barn mellan fem och tio år. Betyget blir tre av fem. För ett högre betyg hade det behövts någonting som gjort att appen särskilt sig mer från andra liknande appar. Med detta sagt är det här är ändå en trevlig app som uppskattats av både mina och andra redaktionsbarn.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Flippo’s Finn fem fel för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *