I Foldify får man skapa figurer i 3D med hjälp av färdiga mallar av olika rymdgeometriska former. Figurerna kan man måla på och det finns även en stor mängd klistermärken. De färdiga figurerna kan man skriva ut på papper för att sedan klippa och klistra ihop.

Från Pixle kommer en kreativ app där man först arbetar genom att skapa och färglägga figurer i appen för att sedan skriva ut och pyssla ihop på papper. Figurerna skapar man genom att välja bland färdiga mallar. Man får antingen välja en rymdgeometrisk form eller en form som redan föreställer någonting. Det finns traditionella former såsom kub, cylinder och kon. Bland de färdiga formerna finns till exempel ett hjärta, ett hus och olika fordon. Det finns totalt 32 olika former att välja mellan. Därefter kan man färglägga och sätta på tex ögon, mun, tröja m.m. När man är nöjd med sin figur väljer man att skriva ut den. Den sparas också i ett bibliotek och man kan när som helst komma tillbaka och göra ändringar.

ANNONS:

Foldify

Vill man ha lite hjälp kan man välja en figur ur målarboken. Det finns åtta olika att välja mellan. Dessa är vita och svarta. Antingen väljer man att färglägga i appen eller så skriver man först ut och färglägger sen sitt papper med pennor.

Foldify

Det går också att lägga till foto som man kan använda på sina figurer. Man kan då tex skapa en kub, tärning, med sex olika bilder på tex familjemedlemmar eller vänner. En kul liten tärning som man kan rulla och se vems bild som kommer upp just idag. Låt den ligga på en plats som man passerar ofta för att då och då rulla den men också för att se de fina fotona.

Foldify

I appen kan man skapa ett konto och dela sina figurer med andra användare. I detta bibliotek kan man då dela med sig och låna från andra. Det finns många att välja mellan bla tomtar, gubbar av olika slag, fordon m.m. Alla delningsfunktioner har barnlås så att barn inte skall råka dela av misstag.

Foldify bidrar till kreativt tänkande, att få använda fantasin och skapa något helt nytt. När man har skrivit ut bilden får man träna finmotoriken när man klipper och klistrar ihop. Det är många moment att ta sig igenom. Man har kul på vägen och får se någonting växa fram och bli något man själv har valt.

Foldify

Jag har använt appen tillsammans med mina barn som är 6 och 7 år. De har fått skapa egna figurer och sen har vi hjälpts åt att vika. De tycker om att pyssla och de hade väldigt roligt när de fick möjlighet att skriva ut sina påhittade figurer. De var så stolta att de hade skapat dessa själv och har efter det gjort flera stycken. De klarade av att klippa fint längs linjerna men det svåra var att vika precis på markeringarna för att det skulle bli helt rätt. Vi hjälptes åt och då gick det bra.

Foldify

Det finns inget talat språk i appen men de olika menyerna är skrivna på engelska. Mina barn kan inte engelska men efter att jag har visat så vet de hur de ska göra och var de ska leta efter de olika sakerna. Jag tycker om appen för att förutom att skapa digitalt får man också använda finmotoriken och skapa en 3D figur som man kan leka med. Det man bör tänka på är att man kanske ska skriva ut på ett lite tjockare papper så figuren håller bättre. Vi hade inga tjocka papper som skrivaren kunde skriva ut på så vi använde vanliga kopieringspapper, dessa klistrade vi på ett annat tjockare papper så det blev en stadig figur.

Jag rekommenderar appen till barn mellan fem och åtta år och ger den en fyra.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 20 apr 2020
  •   25 kr 14 apr 2020
  •   50 kr 31 dec 2019
  •   25 kr 17 dec 2019
  •   50 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Foldify för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *