GiggleUp har tidigare skapat Barnlabyrint 123 för de allra yngsta och tar nu med Förskolelabyrint 123 över svårighetsmässigt och fortsätter där den första slutar.

Till en början är fyra labyrinter tillgängliga och man måste klara alla för att kunna gå vidare till nästa fyra. Labyrinterna blir svårare allt eftersom och det finns totalt 16 olika. Banorna har olika teman med fina och färggranna illustrationer och en del interaktiva figurer. Det går inte att misslyckas på en bana, utan man kan gå fram och tillbaka och pröva sig fram hur mycket man vill. En del av labyrinterna är lite extra kluriga genom att man inte bara ska ta sig från start till mål utan även måste hämta upp något på vägen för att få godkänt. Missar man detta så är det dock ingen fara, utan man får en pil som påminnelse och det är bara att gå tillbaka igen.

ANNONS:

Förskolelabyrint 123

Förskolelabyrint 123 är på svenska och det går även välja ett flertalet andra språk. Valet av språk spelar dock mindre roll då det inte förekommer något tal och det endast är text på meny och inställningssidan. Det går att stänga av bakgrundsljud och musik och man kan även återställa hela spelet. Det finns inga instruktioner över hur man spelar, men appen i sig är väldigt intuitiv och det är lätt för ett barn att själv lista ut hur det ska göra.

Mina två äldsta tjejer har testat appen på ipad och båda gillar den. Sexåringen klarade alla tämlingen snabbt och undrade sen varför det inte fanns fler labyrinter efter slottet. Det var ju så kul… Fyraåringen fick kämpa lite mer för att ta sig igenom alla och var nöjd och stolt när hon klarat även den sista och svåraste helt själv. För henne var utmaningen precis lagom med tanke på att hon i vissa fall behövde anstränga sig ordentligt men inte till den grad att hon skulle tröttna och ge upp. Även efter att barnen klarat alla banorna så har de vid senare tillfällen valt att spela om en del av dem. Utifrån denna erfarenhet rekommenderar jag Förskolelabyrint 123 för barn i åldern 3-5.

Förskolelabyrint 123

Förskolelabyrint 123 innehåller inga köp inuti appen. Det finns länkar till utvecklarens övriga appar och även till Facebook respektive Twitter på en undersida för föräldrar. Dessutom finns en länk till en sida där man kan maila och/eller skriva ut labyrinterna för att kunna öva med papper och penna. Alla dessa vuxenlänkar kommer man endast åt från startsidan och har barnlås så att inte barn skall råka komma åt dem av misstag.

Labyrinternas utformning och variation är väldigt tilltalande och i kombination med stegringen från lättare till svårare känns appen mycket pedagogisk. Labyrinter i sig ger bland annat bra träning när det gäller problemlösning och kognitivt tänkande. Hade dock gärna sett att det fanns många fler labyrinter eller att vägarna hade varierat och slumpats fram på de befintliga, vilket hade ökat appens livslängd. Betyget blir 4 av 5.

För den som vill testa innan köp finns det en gratisversion för iPhone/iPad och Android.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   30 kr 6 maj 2021
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Förskolelabyrint 123 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

4 kommentarer

 1. Maria Oreest skriver:

  Vi hämtade appen igår och det tog en halvtimmes spelande så var min 5åriga dotter färdig med alla 16 labyrinterna. Hon kunde inte slita sig från spelet, men besviken att det inte fanns någon fortsättning. Jätteroligt, men snabbt slut.

 2. My skriver:

  Färgglad och rolig app! 5 åringen satt som klistrad till han klarat alla banor, tog ca 15 min, sedan undrade han om det inte fanns fler banor. Han har återkommit till den vid något mer tillfälle. 3 åringen hade lite problem när hon tyckte det blev svårt, gav upp, men spelade klart den dagen efter. Jag tycker spelet är färgglatt och fint, rolig banor som ger utmaning men som alla kan klara! Bra spel.

 3. Maria Oreest skriver:

  Vill göra ett tillägg till min första kommentar: Har märkt att mun dotter återkommer till spelet väldigt ofta, så hon spelar gärna banorna om och om igen.

 4. Åsa skriver:

  Min 4,5 åring hade fixat alla banor efter en mycket kort stund. För lätt, besviken dotter :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.