GeoFlyg Sverige är ett geografispel där man genom att styra ett flygplan till rätt plats lär sig namn och plats på svenska län, landskap och städer.

GeoFlyg Sverige, från TopoMonkey, innehåller tre delar: träning, tävling på tid och flervalsläge.

ANNONS:

Geoflyg

I träningsläget spelar man utan tidspress och tränar på svenska län, landskap eller städer. Det går att välja mellan ett svårt och lätt läge. Därefter gäller det att styra flygplanet så att den flyger över den platsen som står längst upp på skärmen. Det går att reglera hastigheten som planet flyger i och om man vill få tips. Efter några försök lyser rätt plats upp så att man får en chans att lära sig och kan gå vidare till nästa plats. På den lilla skärmen på iPhone kan speciellt städernas prickar vara svåra att skilja från varandra. Här hade det varit bra om man kunde zooma in på kartan.

Geoflyg

Tidstävlingsläget fungerar likadant som träningsläget förutom att man nu har en begränsad tid på sig att klara varje uppgift. När man klarar en plats förlängs tiden och när man utnyttjar en ledtråd förkortas den. Det gäller att flyga till så många platser som möjligt innan tiden, som går att ställa in mellan 2 och 6 minuter, tar slut.

Geoflyg

I flervalsläget ska man istället svara på var flygplanet landar och samla stjärnor. Även här går det att välja mellan lätt och svårt läge, samt om man vill träna på landskap, län eller städer. Flygplanet flyger till en plats och ger 4 alternativ till var det landat och man ska välja det man tror är rätt. Ofta går det att använda uteslutningsmetoden om man vet ungefär var staden ligger, eftersom alternativen ofta är spridda över Sverige.

I inställningarna, som nås från startsidan, går det att stäng av ljudeffekter och musik, samt att välja språk. Från startsidan kan man även nå en sida där man ser sina rekordpoäng. Alla övriga inställningar nås direkt i spelet. Det går även att ställa in att man endast vill öva på vissa utvalda platser. Exempelvis kan man välja att bara öva på vissa lanskap.

Geoflyg

För att få ut mest av GeoFlyg Sverige behöver man vara läskunnig, eftersom en del instruktioner är skrivna på svenska, men främst eftersom man ska kunna läsa vart man ska. Spelet är logiskt uppbyggt och lätt att navigera runt i, även för barn. GeoFlyg Sverige innehåller ingen reklam, externa länkar eller köp i appen.

Jag har testat GeoFlyg Sverige tillsammans med mina barn som är 9 och 11 år. De tyckte båda två att GeoFlyg Sverige var ett kul sätt att lära sig geografi genom att spela. Vi önskade alla tre lite mer variation och att man kunnat zooma in på kartan för att ha en chans att se var städerna ligger när man använder en enhet med liten skärm. Det hade också varit bra om man kunnat träna på t.ex. floder, berg och sjöar.

Jag ger GeoFlyg Sverige betyg 3 av 5 i betyg och rekommenderar den till barn från 8 år och uppåt.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   20 kr 6 maj 2021
  •   25 kr 11 apr 2020
  •   12 kr 22 mar 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa GeoFlyg Sverige för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *