Med appen Giggle Glass får man upptäcka sin omgivning på ett nytt sätt. Kameran på baksidan av enheten fungerar som förstoringsglas och har olika effekter vilket gör att det man tittar på ser annorlunda och ofta roligt ut.

Giggle Glass är den senaste appen från företaget Duckie Deck som bland annat även gjort Duckie Deck Collection, Sharing with Duckie Deck och Gotta Go.

I Giggle Glass möts man av ett stort förstoringsglas där man kan se genom den bakre kameran på enheten. Men till skillnad från den vanliga foto-appen får man olika effekter beroende på vilket av glasen man väljer. Ungefär som i Photo Booth-appen på iPad.

Det finns 12 stycken olika effektglas som man väljer genom att dra fingret till höger eller vänster över förstoringsglaset. Några av effekterna förvränger bilden ungefär som speglarna i lustiga huset. En del av effekterna är ur ett barnperspektiv inte alls lika roliga att använda, exempelvis den som pixlar bilden och den som lägger ett grönt filter över bilden.

ANNONS:

Man kan fotografera det man ser genom att trycka på fotoknappen på förstoringsglasets skaft, och då sparas bilden i kamerarullen.

Vår 4-åring har verkligen fastnat för appen och återkommer till den varje dag. Andra barn i redaktionen har också testat och gillar och återkommer till den, men kanske inte lika ofta. Hemma hos oss har det varit förvrängningseffekterna som uppskattats mest och gärna i kombination av att titta på en förälder eller en av katterna.

Giggle Glass är en väldigt enkel app. Men i sin enkelhet är den ändå uppskattad av barnen. Och även om det är roligt att få upptäcka sin omgivning så kan en vuxen lätt hjälpa till för att skapa roliga och stimulerande lekar. Till exempel kan man be barnet att fotografera något med en viss färg eller som börjar på en speciell bokstav. Giggle Glass är en av få appar som får barn att bli fysiskt aktiva.

Giggle Glass

Giggle Glass

Det finns ingen text, tal eller inställningar i appen. Det finns bakgrundsmusik som är lugn och trevlig, men vill man ha det tyst får man alltså stänga av volymen på sin enhet. Appen är lätt att använda och rätt intuitiv men diskreta pilar på förstoringsglaset som visar var man kan byta effekter hade varit bra. Det finns ingen reklam, externa länkar eller in-app purchase i appen.

Det vi framförallt saknar är fler roliga effekter och gärna möjlighet att justera effekterna. Vi tycker också att det borde finnas en knapp för att nyttja den främre kameran på enheten, för barn som vill använda appen som en rolig spegel och utforska sig själva.

Kom ihåg att det kan vara bra med ett ordentligt skal (vi rekommenderar Griffin Survivor) till enheten eftersom det är lätt att tappa den när man är ute på upptäcksfärd.

Appen får betyget tre av fem möjliga och rekommenderas till barn i åldern 2-5 år.

Uppdaterat den 18 mars 2015
Numera kan man växla till den främre kameran, vilket innebär att man kan göra roliga effekter på sitt eget ansikte. Det finns dessutom möjlighet att justera intensiteten på en del av effekterna.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Giggle Glass för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

2 kommentarer

  1. Busan skriver:

    Jag får den inte att funka på vår iPad…. Det är bara svart i förstoringsglaset men kameran funkar annars på ipaden.

  2. Inga-Karin skriver:

    Hejsan Busan!
    Har du provat byta glas (dra till höger eller vänster i förstoringsglaset)? Det finns ett glas där allt blir svart och konturer blir vita. Jag tänker om ni har otur så kanske ni riktat kameran mot något utan konturer då blir det bara svart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *