Denna app gör om en surfplatta eller telefon till en virtuell kontrollpanel för ett rymdskepp. Med hjälp av lite fantasi är rymdresan ett faktum.

För barn som gillar låtsaslek kan ”Moonbeeps: Gizmo” vara ett roligt tillbehör. Appen gör om surfplattan (eller telefonen) till en virtuell kontrollpanel för ett rymdskepp. Kontrollpanelen är full med olika knappar och reglage som ger ifrån sig spännande ljud och animationer. Hoppa bara in en en flyttlåda, eller gör som min 4-åring; lägg bara en filt över två stolar – och vips är farkosten färdig för avfärd.

Gizmo

Har man mycket fantasi så behövs säkert inte någon app för att flyga ut i rymden. Appens funktion är att inspirera och det tycker jag att den lyckas väldigt bra med. Den känns trovärdig och är varierad. Den har dessutom flera olika lägen som ändras beroende på vilka knappar och reglage man drar i. Det finns alltså mer att upptäcka än vad som syns i en första anblick. Exempelvis kan en viss knappkombination göra att man titta ut genom fönstret och se yttre rymden. En annan knapp gör att hela rymdskeppet hamnar i ett varningsläge. Man kan också reglera skeppets hastighet. Men man måste inte trycka på några knappar för att använda appen – bara att ha kontrollpanelen i sitt ”rymdskepp” kan fungera som inspiration.

ANNONS:

Gizmo

Gizmo

De redaktionsbarn som testat appen ger alla tummen upp. De lite äldre barnen experimenterar mer strukturerat för att upptäcka kontrollpanelens olika lägen. Det finns som sagt en hel del att upptäcka och appen är inte helt uppenbar i funktionerna. Detta innebär samtidigt att de yngre barnen kan behöva lite hjälp för att komma till vissa lägen. De yngre barn vi testat med har dock haft glädje av appen även på egen hand. Det fungerar även bra att vara flera som leker rymdskepp tillsammans. Tyvärr finns det inte några planeter utanför rymdskeppet, vilket annars hade varit roligt att kunna upptäcka och lära sig mer om.

Jag rekommenderar Gizmo till barn mellan 3 och 5 år. Det är svårt att sätta betyg på denna app, men jag ger den en fyra eftersom den är så pass uppskattad och även originell.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Gizmo för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *