iPad Betyg 4 3-5 år

Go go games är en app som tränar barns uppmärksamhet och förmåga att urskilja detaljer. Barnet ska välja den detalj som är likadan, i tre olika spel.

Det första spelet handlar om tåg. Högst upp kommer ett tåg, och barnet ska sedan bygga ett likadant genom att välja rätt vagnar. Det finns sex olika banor, som blir gradvis svårare. I första banan finns endast två vagnar i taget att välja på, i de svårare banorna är det tre vagnar. Vissa vagnar är väldigt olika medan andra bara skiljer på färg. Det går att göra fel hur många gånger som helst, det kommer bara nya vagnar. Men för att få alla stjärnor behöver man välja rätt så mycket som möjligt. Efter att man satt ihop tre korrekta tåg kör tåget iväg i konfettiregn och det spelas en glad melodi. När man klarat alla banorna kommer det fyrverkerier.

Det andra spelet handlar om bilar. Det kommer en bil i taget till en korsning med tre eller fyra olika vägar, och man ska välja att köra den in på rätt väg utifrån de skyltar som finns. Det kan skilja i bilmodell, färg, bild på sidan eller i vissa fall om det finns en flagga på eller inte. Det kan vara ganska subtila skillnader. Kör man fel väg så händer inget utan det kommer bara en ny bil. Efter att man kört sex bilar till rätt avtagsväg kör bilarna iväg i stjärnregn med en glad melodi och man kommer till nästa bana (även i detta spel finns sex olika banor).

ANNONS:

I det sista spelet är det utomjordingar som ska byggas ihop på rätt sätt. På vänster sida ser man en utomjording, och på höger sida ska man bygga en likadan. Längst ner kommer det delar (huvud, kropp och ben) med olika utseende, och det gäller att välja rätt del. De kan skilja sig åt i modell, färg eller storlek. Väljer man fel del så fastnar den inte utan man kan prova sig fram om det behövs. När man satt ihop tre korrekta utomjordingar så flyger rymdfarkosten iväg och det spelas en liten fanfar. Också i detta spel finns sex olika banor, och när man klarat alla sex banorna kommer det fyrverkerier.

Appen är särskilt utformad som träning till barn med autism, som ofta behöver öva extra mycket på att göra lika och att se sammanhang. Go go games är dock rolig och utmanande även för barn som inte har autism. I recensentgruppen har vi provat på flera olika barn och den är uppskattad bland alla barn i åldrarna 3-5 år. Belöningsmomenten är bra och svårighetsgraden stiger i lagom takt för att utmana på rätt nivå.

För dig som har barn med autism kan det vara intressant med lite mer information om tanken bakom appen. Go go games är utformad i enlighet med PRT (Pivotal Response Therapy), en metod som har sin grund i TBA/IBT (intensiv beteendeträning) men som utgår ifrån barnets eget intresse och inre motivation istället för yttre förstärkningar. PRT är en delmetod i Early Start Denver Model, en metod för intensivinlärning som just nu ingår i en studie i Göteborg bland barn med autism (Simba-studien). Givetvis går det även bra att använda appen helt separat utan att använda sig av intensivinlärning i övrigt.

Det finns möjlighet att stänga av både bakgrundsmusik och ljudeffekter (två separata inställningar, så man kan välja att ha endast ljudeffekter). Appen har ingen reklam, köp inuti appen eller externa länkar, så den är väldigt barnvänlig. Den innehåller inte heller något tal eller text utan använder tydliga symboler som är lätta för barn att förstå. Go go games finns endast till iPad.

Jag rekommenderar i första hand appen till barn i åldern 3-5 år. Betyget blir en stark fyra.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Go go games för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Lena wassenius skriver:

    Recension från Lenaw.
    Jag arbetar på en förskoleavdelning som har barn med Autism och barn med andra funktionsproblem det är en blandad barngrupp i åldrarna 2-5 år. Det är flera av mina barn som har fastnat för denna appen. Bra att det inte märks så mycket när det blir fel utan det bara är att fortsätta. I början får man hjälp med att det blinkar om man inte riktigt förstår hur man skall göra. De äldre har snabbt blivit skickliga och de yngre sitter jag bredvid och hjälper till att peka var de skall titta. Fint spel som tilltalar barnen. Väldigt bra att det är rent utan reklam och länkar. Tågen och bilarna har varit mest spelat än så länge. Svårighetsgrader stegras lagom fort. Har inte hittat något negativt med appen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *