Appen bygger på boken med samma namn. Det här är en mysig godnattsaga med både text, bild och uppläsning på svenska. Appen innehåller även interaktiva inslag för barnen att utforska.

Hyper Games ligger bakom denna bokapp om Alfons Åberg. Samma tillverkare ligger även bakom spelet om Alfons Åberg: Hokus Pokus Alfons Åberg. God Natt, Alfons Åberg bygger på boken med samma namn.

Handlingen är att Alfons inte kan somna och hittar på sak efter sak som pappa måste hjälpa honom med. Till slut är pappa Åberg så slut att han somnar på vardagsrumsgolvet och Alfons får stoppa om honom med en filt. God Natt, Alfons Åberg är en mysig godnattsaga som många barn och föräldrar kan känna igen sig i.

God natt, Alfons Åberg

ANNONS:

Appen består av berättelsen med både text och bild samt uppläsning av Jonas Karlsson. Bilderna är lätt animerade och det finns en del interaktiva inslag för barnen att utforska. Det är enkelt att slå av och på uppläsningen och om man vill kan man låta appen bläddra automatiskt. Det gör att man både kan använda appen som en digital bilderbok att läsa högt tillsammans med sina barn eller som en interaktiv saga som de kan lyssna på ensamma.

God natt, Alfons Åberg

Både min fyraåring och min nioåring tycker att det varit mysigt att ligga och lyssna på egen hand i sängen och titta på bilderna samtidigt. Alfons-böckerna är riktiga klassiker och det är roligt att de ges ut på det här sättet. Animationerna är väldigt enkla och även de interaktiva inslagen men det gör ingenting eftersom berättelsen i sig är så bra att den inte behöver så mycket extrahjälp för att fånga uppmärksamheten.

Bakom ett barnlås finns kan man slå av och på uppläsning, ljudeffekter och om appen ska bläddra själv. Uppläsningen kan också slås av och på från startsidan utan barnlås. God Natt, Alfons Åberg är fri från reklam och köp inuti appen.

Vi tycker det här är en lyckad överföring från pappersbok till app och ger betyget 4. Jag rekommenderar boken framförallt till barn mellan 3-6 år.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   40 kr 16 jan 2017
  •   30 kr 2 jun 2016

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa God Natt, Alfons Åberg för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *