Gro Recycling är en sopsorteringsapp från Gro Play som tidigare skapat Gro Memo och Gro Book

I Gro Recycling gäller det att mata sex stycken sopskärl med rätt skräp; metall, plast, papper, batterier, glas och matavfall/komposterbart. Från återvinningspåsen drar man skräpet till rätt kärl. Väljer man fel spottas skräpet ut och man får ett nytt försök att lägga rätt. Så småningom kan man lyfta iväg sopkärlen för tömning och får då träffa på en sopstation med robotar som återvinner skräpet till någonting nytt, som sedan skickas till en picknick.

ANNONS:

Gro Recycling

Sopkärlen gör glada ljud och i återvinningsfabrikerna kan man klicka igång två olika musikmelodier innan man trycker på knappen som gör att maskinerna förvandlar det återvunna till något nytt.

Gro Recycling

Jag och min 5-åring gillar verkligen Gro Recycling. Det är en rolig, lätt och trevlig app. Det är också flera barn i redaktionen i olika åldrar som testat och återkommit till appen många gånger. Hållbarheten verkar vara bra. Men appen skulle kunna vara ännu bättre. Egentligen är den på gränsen till alldeles för enkel för mitt barn. För att få längre hållbarhet hade det varit trevligt hade haft olika svårighetsnivåer eller om det hade varit valbart att ha konsekvenser om man sorterar fel. Ytterligare ett sätt att göra det mer spännande skulle kunna vara att det belönar sig att återvinna mycket sopor, nu spelar det ingen roll hur duktig man är, belöningsmomentet är det samma.

Gro Recycling

En annan sak som jag saknar är ett förklarande pedagogiskt element. Det skulle vara trevligt om man kunde få veta något om de olika soporna, eller något om återvinning.

Appen passar för barn mellan 3 och 6 år. De yngsta kanske inte förstår vilken sopa som är för vilket kärl, men eftersom det inte går att göra fel så tror jag att även dom kan ha utbyte av appen. Och som vuxen kan man alltid förklara.

Gro Recycling har ingen reklam eller in-app purchase. Via förstasidan når man en särskild sida för föräldrar. Där finns information om spelet och reklam för Gro Plays andra appar. Sidan är skyddad av ett enkelt barnlås (tryck 3 sekunder). Appen har inga inställningar och inget tal.

Det här är en barnvänlig och fin app som får en fyra i betyg av mig och mitt barn.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   45 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Gro Recycling för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

4 kommentarer

 1. Anna skriver:

  Vi, jag och min son på 3,5, år har appen. Det som sonen fastnade för var första del momentet att sortera soporna i rätt kärl. De var lite otydligt var alla sakerna skulle. Jag som vuxen gillar att spelet visar hur många föremål som har återvunnits. När man hade lagt fem föremål kommer krocken upp som hämtar kärlet till fabriken. Där omvandlas soporna till något nytt till picknicken. Ex en pizza. Då blir kartongen kvar som återvinns och så startar spelet om.
  Jag hade förväntat mig att det skulle hända mer saker i fabriken. Nu är själva spelmomentet att källsortera sopor. De andra är bara dekor men inte så mycket upplevelse för barnet. Spelet fungerar bra att koppla till den egna vardagen var soporna ska någonstans och att vi ska vara rädda om vår natur.

 2. Maria Sjölin skriver:

  Min dotter som är fem år fattade snabbt hur hon skulle göra. Och hon uttryckte att det var faktiskt riktigt roligt! Dottern som är två år gillade också appen, men för henne tog det lite tid att testa sig fram hit det skulle gå till. Jag gillar tanken att appen vill lära ut sopsortering på ett roligt sätt. Förhoppningsvis kan det följa med till vardagen.

 3. Anna skriver:

  Min son på 3 år har spelat detta i en dryg månad nu. Han verkar mest tycka det är kul att ”mata” soptunnorna med rätt mat för att sedan kunna gå till nästa steg i spelet. Spelet i sig är lite för litet, han tröttnar hyfsat snabbt då det inte finns så mycket att göra, blir lite rundgång på det hela.

  Jag som vuxen gillar grafiken och musiken. Stort plus att barnen på ett lekfullt sätt kam lära sig att sopsortera och se att man kan få nya saker av gammalt återanvänt skräp 🙂

 4. Jag jobbar i en förskolegrupp med 5 åringar och de tyckte genast om appen. Men håller med om att den kan vidareutvecklas till att innehålla fler spelmoment. Optimalt hade varit om sopkärlen hade sett ut som de gör i Sverige och haft miljöer/situationer i som olika nivåer.Men har ännu inte hittat någon bättre app för att träna sopsortering än denna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *