Guldlock och de tre små björnarna är en interaktiv version av den klassiska sagan. Sagan läses på rim och det finns möjlighet att spela in eget tal.

Guldlock och de tre små björnarna är en interaktiv version av den klassiska sagan. Appen är utgiven av finska JH Digital Solution. Appen är väldigt lätt att använda och innehåller egentligen inga skrivna instruktioner. På första sidan väljer man mellan ”Jag läser själv” eller ”Läs för mig” Det finns tydliga pilar både för att bläddra framåt eller bakåt. Det går hela tiden att hoppa tillbaka till startsidan.

ANNONS:

Den svenska uppläsningen är lugn och bra att lyssna på, även om vi föredrog att bläddra och läsa själva. Översättningen är ibland lite styltig och det finns några nödrim som man kan hoppa över om man läser själv.

Illustrationerna är fina i milda pastelltoner och det är väldigt härligt att de är handritade. På varje sida finns interaktiva inslag, ibland är de uppenbara och ibland lite mer kluriga att hitta. Björnarnas gröt ångar, ett gökur säger ko-ko och tavlorna rör sig… I appen ingår även ett memoryspel med bilder från sagan. Inget märkvärdigt i sig men det är fina bilder!

Jag gillar verkligen den här bokappen men ett minus är att det inte står någonstans vem som är upphovsman till bilderna eller vem som skrivit texten. Kanske är det mannen som står bakom företaget som utvecklat appen men det framgår inte någonstans. I App Store kan man iallafall läsa att översättning till svenska och inläsning gjorts av Veronika Setterhall.

Guldlock och de tre björnarna är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen. Det finns reklam för en annan app från samma utvecklare. Den är ganska framträdande men har ett enkelt barnlås som gör att man inte kan trycka sig iväg av misstag.

Betyget blir en stark trea, stort plus för bilder och interaktivitet och ett litet minus för språket – om det inte hade varit för några krystade meningar här och där hade det blivit en fyra. Passar för barn mellan tre till sex år.

Uppdaterat den 26 november 2012
Appen är nu uppdaterad så att det finns möjlighet att göra en egen inläsning av sagan och spara i appen. Det var inga problem att göra en egen inspelning, man behöver inte läsa hela sagan i ett svep utan man spelar in sida för sida tills man är nöjd. En annan nyhet är att texten markeras med rött i takt med uppläsningen när man lyssnar på den berättarröst som finns med från början i appen. En bra extrahjälp för den som håller på att lära sig att läsa.

Här kan man se lite av hur appen fungerar:

Här är en trailer för appen:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *