Hjälp Hanna och Henri att sortera leksaker, räkna pengar och smälla ballonger i en interaktiv berättelse från svenska Tales & Dice.

Hanna & Henri är en fin barnboksapp för de yngre barnen. Det går alldeles utmärkt för ett barn att sitta med appen på egen hand då man kan få berättelsen uppläst för sig. Men det går även att välja bort berättarrösten och läsa själv (eller be någon läskunnig att läsa för en). Det är lätt att hänga med i berättelsen och lätt att förstå var man ska trycka för att göra sina val bland de färgglada bilderna.

ANNONS:

I den här sagan ska Henri på kalas hos bästa vännen Hanna, men innan han cyklar iväg ska han först klä på sig, städa sitt rum och handla ett paket. Genom hela berättelsen får läsaren/spelaren vara med och hjälpa till att välja kläder, välja present i leksaksbutiken och sortera prylar med mera i både lekfulla och pedagogiska spelmoment.

Appen tränar bland annat kreativitet, finmotorik och detaljseende då spelaren ska välja kläder och sortera leksaker, det finns även moment där spelaren ska passa in olika former på rätt plats samt räkna upp till tio. På alla sidor finns dessutom figurer och prylar som reagerar och interagerar vid beröring vilket ger sagan en merupplevelse och gör att barnet kan upptäcka någonting nytt varje gång man läser boken.

Jag ser dock några förbättringsområden för appen. Det är förvirrande att spelaren ibland ska trycka på en pil i övre högra hörnet för att komma vidare, ibland ska man vända blad i nedre högra hörnet och ibland fortsätter berättelsen automatiskt av sig själv. Det finns ingen möjlighet att hoppa över något moment, spela om det igen eller att snabba på historien framåt. Det går inte heller att backa eller att komma tillbaka till förstasidan utan att stänga av appen och starta om den igen.

Min treåring återkommer ändå till den här appen då och då och lyssnar tålmodigt igenom hela berättelsen, väljer kläder, sorterar prylar, räknar pengar med mera. Att välja present i leksaksbutiken är det roligaste enligt henne.

Jag upplever appen som relativt lättanvänd men tror tyvärr att hållbarheten är förhållandevis kort bland annat på grund av den enkla berättelsen och kan därför inte ge mer än betyg tre av fem. För högre betyg hade jag velat ha mer textinnehåll men även en enkel navigering i appen med möjlighet att vända blad på eget initiativ, backa och hoppa över spelmoment. Och eftersom det saknas en hemknapp, och man måste stänga av appen och starta om den på nytt för att till exempel ändra inställningar, blir det ett problem.

Vill man läsa själv går det att stänga av uppläsning. Även text, ljud och musik samt språkval (svenska eller engelska) kan regleras under fliken options på förstasidan. På appens förstasida finns finns ganska stor reklam för en annan app från samma utvecklare med en ”håll ner i 3 sekunder”-länk direkt till App Store. Det hade varit bra om denna reklam gick att stänga av. Appen fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen. Jag rekommenderar den till barn mellan tre och fem år.

Betyget blir en trea av fem möjliga.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Även för Android.

Uppdaterat den 15 maj 2014
Numera går det lätt att hoppa till valfri sida, och ändra alla inställningar, var man än är i boken. Pilarna ligger nu också alltid på samma ställe när man byter sida (längst ner till höger).

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar (obs – detta är en äldre version av appen)

Här är en trailer för appen:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande två språk: engelska, svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 7 jun 2020
 •   0 kr 1 jun 2020
 •   35 kr 4 okt 2019
 •   30 kr 30 jun 2019
 •   0 kr 19 jun 2019
 •   30 kr 27 aug 2018
 •   0 kr 17 aug 2018
Google Play Store
 •   25 kr 27 jun 2019
 •   0 kr 19 jun 2019
 •   25 kr 26 aug 2018
 •   0 kr 18 aug 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Hanna & Henri Kalaset för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *