I Happenings ges det mindre barnet möjlighet att själv eller tillsammans med någon utforska/upptäcka olika instrument, djur, yrken och sporter. Nyfikenhet stimuleras genom att man får bygga upp en bild/miljö på skärmen där fler och fler detaljer läggs till. För att göra detta krävs endast några tryck på skärmen.

Happenings är skapat av företaget LäraMera. Vi har tidigare recenserat flera av företagets appar, bland annat Bokstavslek, SifferMix 1 och Stavningslek.

ANNONS:

happenings

Appen Happening vänder sig till de allra yngsta. Den påminner till viss del om Vem där? på så sätt att det räcker med att kunna trycka på skärmen för att något skall hända. När appen startar så får man välja mellan fyra olika kategorier – instrument, djur, yrken och sport. Till varje kategori finns åtta olika bilder/miljöer att bygga upp. Under kategorin yrken finns exempelvis en doktor som ger spruta, en kock som lagar mat, en tandläkare som borrar, en lärare i skolan, en bilmekaniker som lagar en bil, en snickare som spikar, en kassörska i affär och en frisör som gör olika frisyrer på en kund.

Happenings

Happenings

Först syns endast en del av bilden/miljön. Varje gång som man trycker någonstans på skärmen läggs det till en ny detalj. Det krävs 5-9 tryck innan bilden är uppbyggd. Vid det sista trycket startar en liten animering av bilden och det hörs ett passande ljud till exempel körsång eller applåder. Animeringen spelas ända tills man väljer att trycka ännu en gång. Då kommer man automatiskt tillbaka till sidan där man kan välja en ny bild/miljö. För att komma tillbaka till huvudmenyn trycker man på en liten röd boll i vänstra hörnet

Happenings

Appen är mycket barnvänlig och lätt att använda. Det går inte att misslyckas med någon bild och det krävs inget vuxenstöd. Happenings innehåller ingen text utan är helt och hållet uppbyggd av bilder.

Som vuxen kan man via ett barnlås (håll nere knapp i 2 sekunder) ändra om man vill att bilderna ska byggas upp med eller utan bakgrund. Väljer man utan bakgrund så byggs bilderna upp mot enfärgade ytor och med få detaljer. Bakom barnlåset finns även rekam för utvecklarens andra appar. I övrigt är appen fri från reklam och ytterligare köp.

Flera barn i redaktionen har provat appen. Min 2-åring tycker att det är roligt att se samma bild byggas upp om och om igen, utan att tröttna. Trots att spelet i sin uppbyggnad är väldigt enkelt så kan det räcka för ett litet barn. Det behöver inte vara avancerad grafik eller häftiga animationer för att skapa ett intresse. Tvärtom är avskalad och lugn grafik mer passande för de yngsta barnen.

Appen hade kunnat förbättras om en berättarröst vid varje färdig bild berättar vad den föreställer. Det hade heller inte varit fel att få se det i text. I yrkeskategorin upplevs bilderna ganska könsstereotypa då alla hantverksyrken utförs av män. Som pedagog kan jag även tycka att bilden av en lärare i skolan är något gammeldags. Det är inte riktigt så det ser ut i dagens skola.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 2-3 år och ger den betyg 3 av 5.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 1 dec 2019
  •   12 kr 29 nov 2019
  •   35 kr 2 okt 2019
  •   30 kr 27 nov 2018
  •   10 kr 21 nov 2018
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Happenings för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *