Happi Stavar är en korsordsapp för barn med fyra olika svårighetsnivåer. Innehåller 300 ord och ljudning av bokstäver på svenska.

Happi Stavar är uppföljaren till Happi Läser. I Happi Stavar kan barn som lärt sig bokstäverna börja lära sig att stava.

ANNONS:

Appen innehåller 48 olika korsord för barn i fyra svårighetsnivåer. Korsorden är låsta från start, men via inställningarna går det att låsa upp allihop, om man skulle vilja det.

happi-stavar

Varje korsord består av några ord som är flätade. Varje ord har en bild framför sig så att man kan lista ut vilket ord det är som eftersöks. Genom att trycka på bilden får man även höra ordet. De bokstäver som behövs för att lösa korsordet ligger redan på skärmen, fast huller om buller. Utmaningen är att dra rätt bokstav till rätt plats. Gör man fel får man en indikation på det och har möjlighet att prova om på nytt. Det finns ingen tidtagning, poängräkning eller annat stressmoment.

happi-stavar-latt

För de yngre barnen finns en hjälpfunktion som visar de rätta bokstäverna i korsordet. Hjälpfunktionen går att stänga av helt från inställningarna om man så önskar. Trycker man på en bokstav får man höra hur bokstaven låter på svenska. Bokstäverna ljudas. Man får även höra hela ordet när man satt bokstäverna på rätt plats. Det går att växla till flera språk, bland annat engelska, norska, danska, spanska och portugisiska.

Under tiden man löser korsorden belönas man med sniglar. Ju färre misstag man gör, desto fler sniglar får man. Och får man få sniglar har man möjlighet att göra om samma korsord igen för att försöka förbättra sitt resultat.

happi-stavar-svar

Appen har en trevlig bakgrundsmusik. Det är ny musik när man kommer till nya korsord. Även musiken går att stänga av helt om man vill det. Förutom de beskrivna funktionerna kan barnet själv växla mellan gemener och versaler. Det finns inte något stöd för flera profiler. Men via inställningarna går det att återställa hela spelet om man vill.

Totalt finns det över 300 ord som kan lösas i denna app. Spelkänslan är inte fantastik men ändå så pass bra att jag tror att många barn självmant kommer att anta utmaningen att lösa korsorden i denna app. Jag har dock inte själv testat den på barn.

Appen är fri från reklam och in-app purchase. Det finns en extern länk från förstasidan, men den är skyddad av ett barnlås. Länken går att stänga av helt via appens inställningar.

happi-stavar-installningar

Jag rekommenderar Happi Stavar till barn mellan ungefär fem och nio år. Betyget blir 4 av 5.

Har du Android-enhet finns en gratisversion så att man kan testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande nio språk: danska, engelska, franska, italienska, norska (bokmål), portugisiska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 4 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Happi Stavar för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

  1. Pappa Johan skriver:

    Kul! Den här har jag sett framemot.

  2. Matarena skriver:

    Åh!! Vad vi har letat efter en App med att bygga ihop ord! Så blir min son ypper glad när han klarar ett ord! Tack Igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *