”Hav – djuräventyr för barn” är en charmig app som innehåller tre interaktiva scener i havsmiljö. Det finns två olika lägen – utforskarläge och faktaläge.

I den interaktiva faktaboken Hav får man utforska tre scener i havet – korallrevet, hajrevet och djuphavet. I korallrevet finns det clownfiskar, sjöstjärnor, koraller, krabbor och mycket mer. I hajrevet finns förstås hajar, men även en val, en bläckfisk, maneter, med mera. I djuphavet träffar man bland annat en marulk, en jättebläckfisk och maneter. Utöver dessa djur finns en mängd roliga överraskningar – vad sägs om ett piratskelett i det gamla skeppsvraket, en lustig räka i en sko, eller musslorna som innehåller olika saker varje gång de öppnas – en sjöjungfru, en fotboll, en gullig mus eller en mumsig muffins!

ANNONS:

Hav

Hav

De handritade scenerna är färgglada och detaljerade och ljudeffekterna är roliga och varierande. När man pekar på de olika djuren och föremålen händer något. Peka på blåsfisken och den blåser upp sig och simmar iväg, sjöstjärnorna stämmer upp i körsång, sköldpaddan äter upp en manet.

Man kan när som helst växla till faktaläget. När man pekar på ett djur när faktaläget är aktiverat så berättar djuret lite kort om sig själva. Blåsfisken berättar varför den förvandlar sig till en taggig boll när den blir rädd, blåvalen berättar att han är världens största djur och bläckfisken berättar att den kan ändra färg och spruta ut moln av bläck. Alla djur pratar svenska och har sin egna personliga röst och dialekt.

Hav

Hav

Från huvudsidan når man en sida där man kan välja språk – det finns många språk att välja mellan. Det finns också en sida med reklam för utvecklarnas övriga barnappar, men länkarna är försedda med barnlås, så det finns ingen risk att barnet av misstag kommer in i App Store. Appen är fri från tredjepartsreklam och ytterligare köp.

Jag har testat appen tillsammans mina två yngsta barn som är 3 respektive 6 år. 6-åringen är för närvarande väldigt fascinerad av allt som har med hajar att göra. Inte svårt att förstå att hen gillar den här appen. 3-åringen fängslas inte av faktadelarna på samma sätt, men sitter ändå långa stunder med den interaktiva delen och utforskar miljöerna. Appens två olika lägen gör att den passar för både yngre och lite äldre barn. Redaktionens bedömning är att appen passar allra bäst för barn mellan 3 och 6 år.

”Hav – djuräventyr för barn” är en charmig och underhållande app med humoristiska inslag. Vi ger den en stark trea i betyg.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 12 språk: engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, turkiska, tyska. Och text på följande 12 språk: engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, turkiska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   20 kr 6 maj 2021
  •   25 kr 5 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Hav för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *