50 pussel med havstema, olika svårighetsnivåer och svenskt tal finns appen Havspussel 123

Det australiensiska företaget GiggleUp har nu översatt appen Havspussel 123 till svenska. Sedan tidigare har jag recenserat Transportpussel 123 och Fantastiska pussel 123.

ANNONS:

För barn som är intresserade av färgglada akvariefiskar, hajar och andra djur som lever i vatten kan denna app vara intressant. Här får man nämligen lära sig en massa namn på havsdjur samt några djur som lever runt Nordpolen. Appen har sju olika fina landskap med totalt 50 djur. Varje djur har ett eget pussel. Alla pussel har svensk text och bra och tydligt svenskt tal.

Varje pussel har fem svårighetsnivåer. Barnet kan själv välja mellan 2, 4, 6, 9 och 16 bitar. Det går även att slå på en hjälp så att man ser den färdiga bilden/djuret skymta i bakgrunden. Havspussel 123 fungerar därför bra både för yngre och lite äldre barn.

Appen har även inställningar som man kan nå via huvudmenyn. Även där kan man välja svårighetsnivå och huruvida man skall få hjälpen eller ej. Förutom detta kan man välja språk. Förutom svenska finns även engelska, spanska, franska, tyska, italienska, kinesiska och japanska. Man kan även stänga av rösten helt om man önskar det. Appen har en trevlig melodislinga som man kan lyssna på länge utan att tröttna. Även denna går att stänga av i inställningarna. Det går också att välja om man vill se namnen på djuren med versaler eller gemener.

Utvecklaren lyckats bra med att skapa en intuitiv och lärorik app som dessutom är underhållande. Appen har externa länkar, men de når man endast via huvudmenyn via särskilda undersidor. De är dessutom skyddade av barnlås.

Ur de flesta perspektiv är det här en väldigt bra app. Att appen dessutom har svenskt tal är ett stort plus. Det enda som är lite sämre, enligt mig, är att några av djurnamnen är lite väl specifika. Jag hade hellre önskat att appen sa ”Ål” än ”Sväljarål”. Det hade även varit bra med ett barnlås så att main inte råkar ändra inställningar av misstag.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 2 och 6 år. Betyget blir 4 av 5.

Appen finns i en gratis Lite-version för den som vill testa innan köp: iPhone, iPad och Android (Google Play, Amazon).

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 14 språk: danska, engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, nederländska, norska (bokmål), portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   30 kr 6 maj 2021
Amazon Appstore
 •   18 kr 30 aug 2020
 •   22 kr 30 aug 2020
 •   18 kr 26 aug 2020
 •   22 kr 25 aug 2020
 •   18 kr 22 aug 2020
 •   22 kr 21 aug 2020
 •   18 kr 18 aug 2020
 •   22 kr 18 aug 2020
 •   18 kr 18 aug 2020
 •   22 kr 17 aug 2020
 •   18 kr 15 aug 2020
 •   22 kr 14 aug 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Havspussel 123 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *