Heroki är ett plattformsspel med fin grafik och fantasifulla miljöer. Det finns fyra världar att utforska och man ska med hjälp av en propellerflygande gubbe, Heroki, undvika faror och lösa olika problem längs vägen. Syftet är att få tag i en betydelsefull amulett som har blivit stulen.

Heroki är utvecklat av företaget Picomy. Spelet har en väldigt fin grafik och innehåller fantasifulla miljöer. Det finns fyra världar att utforska och man ska med hjälp av en propellerflygande gubbe, Heroki, lösa olika problem längs vägen. Syftet är att få tag i en betydelsefull amulett som har blivit stulen, Emerix, annars förlorar landet snart allt hopp.

Heroki

Till en början får man bekanta sig med Heroki och göra några övningar för att lära sig att styra honom. Man ska i varje värld ta sig igenom flera banor och i varje bana finns olika hinder. Vid nya hinder finns det en ledtråd på en liten trä-tavla med en bild som visar hur man ska göra. Det finns guldmynt att samla på som man sedan kan handla för i en liten shop. Om man behöver fylla på sitt liv under tiden man spelar kan man tex pausa spelet och använda maten man eventuellt har köpt. Det går inte att handla för riktiga pengar.

ANNONS:

Heroki

Det finns ingen tidspress inne på de olika banorna men man har tre delar av ett hjärtas liv på sig. Om man hjärtat tar slut på en bana får man göra om den från början, såvida man inte tagit sig förbi en checkpoint. I spelet ska man då och då bekämpa olika påhittade djur genom art kasta tunnor på dem. Detta upplägg är förhållandevis snällt men jag vill ändå informera om att spelet innehåller lite våld.

Då och då hittar man små guldbokstäver som tillsammans bildar ordet H E R O K I. När man har kommit i mål i portalen i slutet av en bana så ger det extra poäng. Man kan också försöka att fånga alla guld-sköldar och få en bonus vid portalen.

Man styr Heroki genom att föra fingret i den riktning som man vill att han ska flyga. Ju mer man spelar och ju längre man kommer så får man efterhand lära sig att bemästra nya erfarenheter. Man ska uppnå en viss nivå för att tex lära sig att skapa starka vindar som hjälper Heroki att lösa olika problem.

Man kan navigera runt Levantia, landet, via en karta och besöka platser där man träffar små trevliga figurer. Man kan tex besöka shopen och handla lite, eller besöka palatset där man träffar bla drottningen, farmen där man får ett uppdrag m.m. Trevligt att göra dessa besök då och då, kanske väntar det något nytt nästa gång.

Heroki

Heroki

I spelets inställningar kan man välja om man vill ha musik på eller av. Man kan också se sina samlingar tex hur många liv man har, guldmynt, erfarenheter m.m. Viktigt att nämna är att all information är skriven på engelska. Mycket visas med bilder och barn som inte förstår texten kan trycka sig förbi alla texter.

Min 9,5 åring har spelat mycket och tycker verkligen om detta äventyr. Beskriver det själv som väldigt roligt och spännande, gillar överraskningarna då man inte riktigt vet vad för hinder som väntar längre fram. Fler barn i redaktionen har spelat och de är överens om att det är kul. De yngre barnen tycker dock att det är ganska svårt.

Jag rekommenderar Heroki till barn från 9 år och tror att den även passar äldre barn. Den får en fyra i betyg då jag tror den har lång hållbarhet med variation på banor och lagom svårighetsnivå. Den är inte för enkel utan man måste prova ett par gånger innan man kommer vidare. Ett plus är att det inte går på tid så barnen känner ingen stress utan kan spela i lugn och ro. Spelet innehåller ingen reklam eller köp i appen.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 2 jan 2017
  •   10 kr 20 dec 2016

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *