Hoopa City 2 är en rolig, kreativ och lättanvänd app där man bygger en stad och ser den få liv. Här finns möjlighet att experimentera och upptäcka nya byggnader för att sedan skapa en egen berättelse om vad som händer i staden.

Hoopa City 2 är skapat av Dr. Panda, som även ligger bakom de populära och välgjorda apparna med samma namn (bl.a. Dr. Panda’s Flygplats och Dr. Panda’s Bussförare). Hoopa City 2 påminner mycket om appen Hoopa City 1 men innehåller ny funktionalitet och har ett förändrat utseende.

ANNONS:

När man startar appen första gången kommer man till en värld som bara består av gräs. Den som spelat Hoopa City kommer känna igen sig: det gäller att fylla världen med det man vill ha, t.ex. vägar, järnvägar, hus, sjukhus, sjöar, kanaler, lekplatser, kort sagt det mesta man kan tänka sig. För att bygga trycker man på någon av de åtta symbolerna och därefter på den ruta man vill bygga på. En skillnad nu är att världen är platt istället för rundad som en jordglob och att man enkelt kan snurra på sin värld och se den ur olika vinklar. Genom att dra över skärmen och pincha flyttar man sig i sidled och höjdled över spelplanen.

Hoopa City 2

Det går även att kombinera flera val i samma ruta, om man t.ex. trycker blixten på en ruta där man tidigare byggt en väg förvandlas vägen till järnväg. Det finns över 70 olika sådana här kombinationer, förutom de enklare där man kombinerar två eller tre tryck i en ruta mer komplicerade där man ska bygga fyra eller sex likadana byggnader bredvid varandra för att få något helt annat. Ju fler kombinationer man kommer på desto fler kombinationer blir upplåsta och möjliga att bygga. En lista över byggen finns i glödlampssymbolen i menyn i vänstra hörnet, där kan man även se hur många rutor eller funktioner som måste kombineras för att få just den byggnaden. Det är kreativt och spännande att försöka hitta nya kombinationer och få fram de mer spektakulära byggena som en flygplats eller ett akutsjukhus.

Hoopa City 2

När man byggt något får staden liv, bilar, tåg och båtar kör runt, barn leker på lekplatsen, figurer går runt i staden och mycket mer. Ångrar man sig är det bara att trycka på spaden och sedan på den ruta man vill ta bort så är det bara att börja om igen.

Man kan dessutom välja bland olika karaktärer sedan låta dem utforska byggnaderna i spelet. Från början finns det sex olika figurer men fler kommer till ju längre man spelar. Om man flyttar en figur till ett hus så lyfts taket av och man kan titta in som i ett dockskåp. Många av föremålen där inne går att flytta på eller trycka på så att figurerna interagerar med omgivningen. Tex så kan de gunga på gungorna, gräva i sandlådan, vattna blommor och åka skateboard. På så sätt är Hoopa City 2 även en dockskåpsapp och blir ännu mer spännande att spela.

Hoopa City 2

Hoopa City 2

Världar man skapat sparas automatiskt och man kan komma tillbaka till dem senare. Det gör att flera spelare kan använda appen utan att förändra varandras världar. Man kan även växla från dag till natt med ett knapptryck. Gatlyktorna tänds och det lyser ur fönstren i husen.

Hoopa City 2

Hoopa City 2

Jag har testat Hoopa City 2 tillsammans med min femåring och min nioåring. Framförallt femåringen har fastnat totalt och har inte rört någon annan app sen vi installerade Hoopa City 2. Flera andra av redaktionens barn gillar också appen, den verkar har lång hållbarhet och passar både yngre och lite äldre barn. Flera har spelat Hoopa City tidigare och tycker att 2:an är bättre och roligare. En fördel med 1:an är dock att världen är oändig. Det är den inte i 2:an. Det enda som barnen i övrigt kommenterat är att det vore bra om man kunde zooma ut lite mer för bättre överblick. Det hade även varit roligt om man kunde sätta figurerna i bilarna.

Hoopa City 2 innehåller inga köp i appen eller reklam från tredje part. Via startsidan finns länkar för betygsätta appen och reklam för andra spel från samma tillverkare. Alla länkarna är skyddade med barnlås. Via föräldrasidan går det att stänga av reklamen helt. Det går även att stänga av musik och ljudeffekter. Appen innehåller varken text eller tal.

Det som är bra med Hoopa City 2 är att den kan fungera på så många olika sätt beroende på vem som spelar. Några barn tycker det är roligast att leta upp spännande kombinationer och bygga de mest udda byggnaderna, några föredrar att använda den som en dockskåpsapp och leka stad med figurerna medan några andra tycker det är roligast att bara bygga vägar och järnvägar och se hur bilar och båtar och tåg åker fram och tillbaka i världen. Vi ger Hoopa City 2 en femma eftersom den har så många olika spelmöjligheter och lång hållbarhet. Jag rekommenderar den framförallt till barn mellan 3 och 10 år, men även äldre barn kan uppskatta den.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   50 kr 15 feb 2021
  •   0 kr 11 feb 2021
Google Play Store
  •   50 kr 16 feb 2021
  •   0 kr 11 feb 2021
  •   50 kr 1 jul 2020
Amazon Appstore
  •   36 kr 15 feb 2021
  •   0 kr 11 feb 2021
  •   36 kr 22 nov 2019
  •   9 kr 15 nov 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Hoopa City 2 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *