Hoopa City är en rolig, kreativ och lättanvänd app där man bygger en stad och ser den få liv.

I Hoopa City från Tribe Play, som skapat de populära och välgjorda Dr. Panda-apparna (bl.a. Dr. Panda’s Flygplats och Dr. Panda’s Bussförare), är det flodhästen Hoopa från de tidigare apparna som har huvudrollen.

Hoopa City

När man startat Hoopa City första gången kommer man till en värld som bara består av gräs. Det gäller nu att fylla världen med det man vill ha, t.ex. vägar, järnvägar, hus, sjukhus, sjöar, lekplatser, kort sagt det mesta man kan tänka sig. För att bygga trycker man på någon av de sju symbolerna längst upp på skärmen och därefter på den ruta man vill bygga på, t.ex. ger ett tryck på vägen en bit väg och lövet en blomsteräng.

ANNONS:

Hoopa City

Det går även att kombinera flera val i samma ruta, om man trycker blixten på en ruta där man tidigare byggt en väg förvandlas vägen till järnväg. Enligt tillverkaren ska det finnas över 70 olika sådana här kombinationer, förutom de enklare där man kombinerar två eller tre tryck i en ruta mer komplicerade där man ska bygga fyra eller sex likadana byggnader bredvid varandra för att få något helt annat. Det går bl.a. att bygga en flygplats på detta sätt. Jag hade gärna sett hade kunnat få en lista över vad man kan bygga och hur. Självklart är det kul och kreativt att prova sig fram, men det kan också vara roligt att veta om man kan skapa det man önskar och hur man i så fall gör. När man byggt något får staden liv, bilar, tåg och båtar kör runt, barn leker på lekplatsen, figurer går runt i staden och mycket mer. Ångrar man sig är det bara att trycka på spaden längst upp och sedan på den ruta man vill ta bort så är det bara att börja om igen.

Hoopa City

Jag har testat Hoopa City tillsammans med min 8-åring. Det här har verkligen blivit en av våra favoritappar, den lockar till skratt, kreativt skapande och är otroligt lättanvänd. Flera andra av redaktionens barn har också gillat den här appen och den verkar ha lång hållbarhet och passa både yngre och lite äldre barn. Något mitt barn saknade var att kunna interagera med figurerna och själv få bestämma vad som ska hända, t.ex. när ambulansen ska rycka ut. En klar brist är även att man bara kan spara en värld och vara en användare. Det går heller inte att nollställa appen på ett enkelt sätt.

Hoopa City innehåller inga köp i appen eller reklam för tredje part. Vi har testat Hoopa City på iPhone och iPad och appen fungerar bra på båda plattformarna. Appen finns även till Android, men fullversion utan köp i appen finns endast via Amazon – vilket vi rekommenderar. På startsidan finns länkar till en föräldrasida, betygsätta appen och reklam för andra spel från samma tillverkare. Alla länkarna är skyddade med bra barnlås. Från föräldrasidan går det att stänga av reklam, musik och ljudeffekter. Här hade jag gärna sett någon form av introduktion till appen och kanske också en guide till vilka kombinationer som ger vilka byggnader eller effekter. Som det är nu har i alla fall jag och mitt barn svårt att komma ihåg vilka kombinationer man ska trycka för att få önskat resultat.

Jag rekommenderar Hoopa City till barn i åldern 3-10 år och ger den en stark fyra av fem i betyg. För högre betyg hade jag velat att man kunnat nollställa appen och ha flera användare alternativt spara flera världar.

Uppdaterat den 30 september 2014
Det har kommit en uppdatering av appen som på ett intuitivt sätt ger möjlighet att spara flera världar. Dessutom kan man numera se vilka byggnader som finns, men man får endast se de krävda kombinationerna om man lyckats lista ut dem själv. Detta gör att man blir nyfiken och vill prova olika kombinationer vilket förlänger livslängden på appen. Att kunna se vilka kombinationer som ger vilka byggnader gör också att det blir lättare att bygga och planera. Vi har diskuterat denna app inom redaktionen och är ense om att den nu förtjänar högsta betyg: 5/5.

Uppdaterat den 18 februari 2016
Från och med idag finns 11 nya byggnader (totalt 60 kombinationer) att låsa upp. Det nya är bland annat en raketavfyrningsramp, en väderkvarn som omges av fält med vackra blommor, och mycket mer.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Ladda ner Hoopa City

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Hoopa City för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

6 kommentarer

 1. Åsa Nilsson skriver:

  En ganska enkel app som man förstår lätt.
  2 åringen gillar att sitta och bygga i appen. blir lätt samma saker överallt då han inte riktigt förstått hur man ändrar.

  5 åringen ratade den direkt. Betyget från honom var – tråkig

 2. Maria Oreest Udell skriver:

  Första dagarna spelade jag och dottern, 6 år, väldigt mycket. Vi byggde staden och hade jätteroligt när vi upptäckte att man kunde få fram nya byggnader mm genom att kombinera de olika sakerna…. Än har vi inte löst alla kombinationer, fast nu är det längre mellan gångerna hon väljer det spelet.

 3. Lisa Fransson skriver:

  Min dotter på 7 år fastnade för den här direkt. Hon funderar på vad som behövs i samhället för att kunna utveckla det. Återkommer till appen så fort hon får spela.

 4. Monica Möller Andersson skriver:

  En av min fyraårings favoriter som används rätt ofta. Enligt honom själv är den rolig och han kan sitta länge för att försöka få de olika byggnaderna upplåsta. Speciellt polis och brandstationen.
  Själv tycker jag appen är väl genomtänkt och fungerar bra. Det enda är att min IPad2 har lite svårt att klara av spelet om man byggt en hel värld full med saker. Annars en väldigt bra app.

 5. Camilla skriver:

  Min 7-åring gillar denna app, hon tycker att det är roligt att på egen hand planera och bygga upp en stad, extra kul att det går att variera den på så många olika sätt genom de olika kombinationerna.

  5-åringen har bara använt appen ett fåtal gånger på egen hand, men tycker att det är roligt att bygga ihop med storasyster eller med en förälder.

  Som förälder tycker jag att det är en kreativ, varierande, lärande och rolig app, men saknar att man inte kan interagera med figurerna.

 6. Cilla skriver:

  Mina barn älskar den alla tre. 3,8 och 11 år. 11-åringen brukar vara ganska kräsen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *