I My Very Hungry Caterpillar får man ta hand om en liten larv som skall matas och underhållas. Efter en tid förvandlas larven till en vacker fjäril.

My Very Hungry Caterpillar är en app som bygger på en bok av Eric Carle. Den svenska utgåvan av boken heter Den mycket hungriga larven och handlar om en larv som äter och äter och äter, blir en puppa och sedan en vacker fjäril. Medans boken är mer av en räknesaga är appen mer som ett spel med aktiviteter där man får följa larven från ägg till fjäril.

ANNONS:

Den mycket hungriga larven

Appen börjar med att ett ägg kläcks och ur det kommer en larv. Larven är väldigt hungrig. Tursamt nog finns det ett fruktträd där det går plocka mogna frukter som larven snabbt äter upp. Genom att dra bilden åt sidan kommer man vidare i spelet och får så frön som så småningom blir blommor och jordgubbar. Växterna måste vattnas för att de ska må bra och frodas. På ytterligare en sida dyker en skattkista upp med roliga aktiviteter för larven. Där finns såpbubblor att panga, en badboll som larven kan jaga, en lian som larven kan hänga i och så vidare. På en annan sida finns en sjö där larven kan åka på en flotte och leka med badankor. När larven är mätt och har lekt tillräckligt ska den läggas på en stubbe, med ett löv som täcke för att sova. När larven vaknar har den växt en smula och fruktträden har fått nya frukter. På så vis går spelet framåt och man får mata larven på nytt, låta den leka på nytt och se hur den växer.

Den mycket hungriga larven

Den mycket hungriga larven

När larven sedan ätit, lekt och vilat ett antal gånger möts man till slut av en puppa. Genom att ta bort delar av puppan kommer en fjäril fram som sedan flyger runt i spelet. Därefter börjar spelet om på nytt med ett nytt ägg.

Den mycket hungriga larven

Min 2,5-åring uppskattar My Very Hungry Caterpillar och har klarat av att spela helt på egen hand. Det handlar om att peka och dra och det dröjde inte lång stund innan hen förstod upplägget. Min femåring är lite kluven, men har likväl suttit en del och spelat. Andra redaktionsbarn i olika åldrar gillar också spelet och personligen tycker jag om upplägget.

Appen visar på ett effektivt sätt hur livscykeln ser ut från ägg och larv till puppa och fjäril. Man lär sig också om hur viktigt det är att ta väl hand om sin larv för att den ska växa och må bra. Det finns dock inga element där larven mår sämre av att inte få mat, men blommorna slokar en del om de inte vattnas. Det tycker jag är på en rätt lagom nivå.

Vad gäller inställningar så går spelets ljud att stängas av. My Very Hungry Caterpillar är helt fritt från tal och text. Det finns heller inte något köp i appen eller reklam från tredje part.

Betyget blir en stark trea av fem. För ett högre betyg önskar jag fler aktiviteter eftersom livslängden nu blir en aning kort. Jag bedömer att appen passar bäst för barn mellan 2 och 4 år.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   69 kr 4 dec 2019
  •   59 kr 5 okt 2019
  •   50 kr 29 mar 2019
  •   20 kr 19 mar 2019
  •   50 kr 21 jan 2019
  •   30 kr 19 jan 2019
  •   50 kr 21 nov 2018
  •   20 kr 14 nov 2018
  •   50 kr 25 sep 2018
  •   10 kr 20 sep 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa My Very Hungry Caterpillar för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *