Hur låter djur? är en pekbok för yngre barn med hundratalet bilder och fina djurläten.

Gobias, som också släppt Troublings och Stava ABC för barn, presenterar en rolig djurpekbok för de yngsta barnen. Över hundra fina djurbilder med tillhörande läten uppdelade i sex kategorier ger en fin variation.

Appen är lättnavigerad även för små barn och det finns inga möjligheter att hamna ”fel” någonstans. I första steget väljer man mellan sex kategorier (t. ex vatten, bondgården eller skogen) och sedan används fingret för att svepa fram nya bilder av djur så länge man vill hålla på. Genom att trycka får man fram djurets namn och kan lyssna på en inspelning av djurets läte.

hur-later-djur

ANNONS:

Hur låter djur? påminner en hel del om Sound Touch, en pekboksapp som mina barn verkligen älskade som små. Till skillnad från Sound Touch innehåller den dock bara djur. Bilderna är skarpa och färggranna, och gör sig utmärkt på en stor skärm. Djurljuden är lärorika och intressanta. Exempelvis har fjärilen försetts med en ljudslinga av fladdrande vingar.

hur-later-djur-bjorn

hur-later-djur-iller

Utvecklaren listar ”musik” som en av appens fördelar. Musiken består dock enbart av en riktigt irriterande banjoslinga som inte går att stänga av under det första steget. Att appen inte respekterar mute-knappen är kanske förståeligt med tanke på namnet, men personligen föredrar jag att plattan är tyst när jag sagt åt den att vara det. Första kvällen råkade vi till exempel ut för ett rejält banjosolo alldeles bredvid den halvsovande treåringen när jag skulle kika lite närmare på appen ensam vid nattningen.

Appen finns på många språk förutom svenska (bl. a tyska, finska och spanska), men hos oss byter den automatiskt tillbaka till engelska varje gång den varit ordentligt avstängd. Som förälder kan det vara lite irriterande att behöva välja om, men för barn som inte kan läsa spelar det knappast någon roll. Ett lite oväntat plus med upplägget är att den läskunniga åttaåringen kan använda appen för att träna både finska och engelska djurglosor.

Med hjälp av ?-knappen får man alltså fram namnet på djuret i bild. Det är dock enbart i text och jag saknar en röst som läser upp ordet. Det skulle ha gett appen ytterligare pedagogiskt värde.

Det här är en typisk app som tilltalar de riktigt små barnen och både tre- och fyraåringen tröttnar rätt fort här. Betyget blir en trea av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Hur låter djur? för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *