”Hur låter djuren?” är en pekbok med fina bilder och ljud

Bilderna i denna app kände jag genast igen. De kommer från memoryspelet Djurens Alfapet av Anna Ribbing. Men jämfört med memoryspelet innehåller appen inte några bokstäver (vilket man kanske kan tro när man ser ”ABC” på appens ikon), och inte lika många bilder.

Det man däremot får är en röst som säger vad varje djur heter. Och så får man möjlighet att höra hur djuret låter.

ANNONS:

I appen ”Hur låter djuren?” finns totalt 16 bilder. Man navigerar mellan bilderna med hjälp av pilar, eller genom att dra med fingret. Det finns en liten meny-knapp högst uppe till höger på varje sida. Råkar man trycka på den måste man bläddra om från början igen.

På varje bild finns ett djur och dess namn. Trycker man på djuret får man höra hur det låter. Och trycker man på djurets namn så läses det upp. Några exempel på djur man möter i appen är elefant, hund, mus, katt, får, humla, ko, uggla och häst.

Bilderna är fina och är målade av Mia Nilsson. En barnröst läser tydligt upp djurens namn. Rösten har tyvärr problem att uttala bokstaven ”R” vilket man kan höra när hon säger exempelvis ”Kråka” eller ”Gris”.

Precis som i Vad gör du Mamma Mu? så spelas ljuden om från början varje gång man tycker på skärmen. Detta är någonting jag hoppas att utvecklaren fixar till nästa version. För små barn trycker gärna om och om på skärmen – vilket i detta fall förstör upplevelsen.

Appen är snyggt gjord, men tyvärr inte lika rolig som Från apglad till öronvax. Och så tycker jag att antalet djur är på gränsen till för få. I memoryspelet, där bilderna är hämtade från finns det totalt 28 djur. Så det finns nog möjlighet att fler bilder kommer i kommande uppdateringar av appen.

Barn mellan 2 – 4 år har nog störst behållning av denna app. Betyget blir 3 av 5.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Sofi skriver:

    Men alltså.. 38 kronor för en pekbok? Okej, betyget ska ju inte reflektera priset. Men jag tyckte nog att det var lite att ta i!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *