I IdentiKat kan kattälskande barn sätta ihop knappar, snören och tyger och skapa sin egen katt med karaktär. Appen innehåller även pussel som fungerar på samma sätt, men där katterna är förbestämda.

Det italienska företaget Ovolab har skapat appen IdentiKat. Det är en väldigt vacker app där barn både kan vara kreativa och träna minnet. Appen innehåller massor med olika tygstycken, knappar och snören som man kan använda för att skapa katter med. I den kreativa delen drar man själv in de delar man vill använda och kan sedan rama in den färdiga katten och lägga till den till sina bilder. I den andra delen av appen ser man en katt och skall sedan försöka pussla ihop delarna rätt. Här finns hjälp att få om man glömt bort hur katten ser ut. Det finns sex pussel som låses upp efterhand att man klarar dem.

ANNONS:

IdentiKat

Min 5-åriga dotter har testat appen och gillar framförallt att skapa egna katter i den kreativa delen. Jag upplevde att den var rätt för henne rent åldersmässigt men det finns delar i gränssnittet som är var helt intuitiva. T.ex. hur man byta riktning på delar och ändrar färg på dem. Och att papperskorgen tar bort allt man skapat och inte bara den senaste delen. Men när hon tagit sig över den lilla inlärningskurvan kunde hon arbeta själv med att skapa egna fina katter.

IdentiKat

Den kreativa delen i IdentiKat påminner en del om appen Felt Board. Men i Felt Board finns även möjlighet att med klister fästa delar på varandra, så att de hålls ihop. Detta saknar jag i IdentiKat.

Som förbättringsförslag skulle jag även vilja se att knappen som leder till appens inställningar var lite mer dold. Både jag och min dotter tryckte på den först av allt, för att vi inte visste bättre. Appropå huvudmenyn så är den av någon anledning i liggande läge medans övriga appen är i stående läge.

Sammanfattningsvis är IdentiKat en väldigt fin och barnvänlig app med vackra och färgglada illustrationer. När man väl kommit över inlärningströskeln är den lätt att använda och dessutom rolig. Särskilt för barn som tycker om att pyssla. Det finns många delar att välja mellan när man skapar katterna och resultatet tenderar att bli bra nästan hur man än gör. Appen har ingen reklam, in-app purchase eller externa länkar.

Jag rekommenderar den till barn mellan fyra och sex år och ger betyg fyra av fem.

Uppdaterat den 13 december 2013
Appen har nu jultema
identikat-jultema

Uppdaterat den 13 april 2014
Appen har nu påsktema

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer för appen:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   40 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa IdentiKat för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. Jag fick denna app med en gratiskod. Min dotter på snart 5 år är väldigt förtjust i den, återkommer till den gång på gång. Hon gillar både pusseldelen, (där hon använder hjälpknappen väl ofta enligt mig) och den kreativa delen. Tycker det vore bra om hjälpknappen inte var riktigt så lättåtkomlig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *