Imagination Box är en app som gör det möjligt att skapa med modellera. Garanterat kladdfritt, miljövänligt och fritt från gifter.

Imagination Box är skapad av Jump App, som också skapat Puppet Workshop och Cute Food. Det finns flera likheter med dessa andra appar. Skillnaden är framförallt det material man pysslar med.

ANNONS:

I Imagination Box kan barn att leka och skapa med modellera/leklera/trolldeg/Play-Doh. Appen startar med att man får välja en av flera enfärgade bakgrunder eller ett eget fotografi. I högerkolumnen finns sedan en massa färdiga former, i olika färger, att välja mellan.

imagination-box

Skapandet går till så att man drar in valfria former på skärmen. Dessa kan man ändra storlek på, rotera, spegelvända eller ta bort. Ändringarna sker via knappar med symboler eller genom att nypa eller vrida med fingrarna. Man kan lägga in hur många former man vill, helt utan begränsningar. Det finns även möjlighet att rita med tuschpennor på sina kreationer.

imagination-box-skapa

Det man skapat eller ritat sparas automatiskt så att man kan fortsätta där man slutade. Upp till tolv kreationer kan sparas samtidigt.

Jag och mina barn har provat Imagination Box på iPad. Appen är uppbyggd med symboler för allt, men min 4-åring behövde ändå en hel del hjälp för att lära sig använda den. Min 6-åring hade dock inga problem att komma igång. Ett önskemål från båda mina barn är att kunna forma leran själva istället för att behöva använda de färdiga formerna. Tillsammans har vi haft roligt med appen men det är inte en app som de kommer tillbaka till frivilligt. Barnen uppskattade att det finns lerbokstäver i samtliga färger. Då kan man exempelvis skriva och signera sina verk.

Imagination Box är en trevlig och förhållandevis lättanvänd app med stora möjligheter att skapa roliga skapelser. Till skillnad från Cute Food finns det dock inte några hjälplinjer. Detta gör det lite svårare för barn som inte är så kreativt lagda att komma igång och att se möjligheterna. Dessutom finns en i mina ögon onödig begränsning i storlek på föremålen. De kan inte bli särskilt små eller stora. Men vårt största önskemål är att kunna forma leran själva. Det vore också bra om bokstäverna Å, Ä och Ö fanns i lera.

Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Via första sidan finns en stor symbol som leder till reklam för företagets andra appar. Denna reklam kan man stänga av helt från en särskild föräldrasida. Både reklam och föräldrasida är skyddat av ett bra barnlås. På föräldrasidan går det även att stänga av ljud eller möjlighet att spara bilder.

Jag rekommenderar denna app till kreativa pysselglada barn i 3-7 års ålder och ger den en stark 3:a i betyg. Mina barn är som sagt inte jätteförtjusta i appen, men det är flera andra barn i redaktionen som gillar den.

Det finns en gratisversion av appen för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   39 kr 9 maj 2023
  •   40 kr 7 okt 2022

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Imagination Box för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

3 kommentarer

  1. Anna skriver:

    Har använt appen med son på 3,5 år. Han lyckades locka pappa till att leka med honom i appen. De använde egna bilder som de ritade på. Det blev mycket skoj och skratt under tiden. Maken lyckades under spelets gång både benämna färger och prepositioner.
    Vi har sedan tidigare spelat Puppet Workshop och Cute Food från samma utvecklare. Dessa har inte fallit sonen i smaken. I Imagination Box får barnet använda fantasin fritt både med lera och med färgpennor.
    Sonen skapade med leran, det blev både mönster och ord. Det var riktigt roligt att skriva med hjälp av bokstäverna, engelskt alfabet.
    Med pennorna valde vi att lägga in egna bilder. Det blev riktigt fina bilder.
    Sonen har valt att återkomma till denna ett flertal gånger.
    Jag rekommenderar denna app å det varmaste.

  2. Lotta skriver:

    Min 7-åring gillar att pyssla med den här appen. Speciellt uppskattar hon att kunna använda egna foton och rita på dem. Appen känns lätt att jobba i och har massor av valmöjligheter. Vi saknade att man inte kan använda pennorna för att rita på formerna för att t.ex. rita ett ansikte på en cirkel och skulle också gärna se att bokstäverna Å, Ä och Ö lades till. Annars en fin app som vi rekommenderar till pysselglada barn.

  3. Anna-Karin Robertsson skriver:

    Lavafjärilarna är en grupp 5 åringar på Näktergalens förskola som har testat appen
    Imagination box i en vecka. Barnen tyckte om appen. Barnens kommentarer var:
    ” Fin och rolig”. ”Degen är rolig och det är bra med egna bilder som bakgrund”.
    ”Pennorna med olika färger är också kul och det är roligt att kunna välja färg på pappret”.
    ”Det är roligt att kunna rita och skriva själv med sina fingrar i appen”. Imagination box får 13 lavafjärilar av 13 i betyg utav barnen.
    Barnen tyckte om siffrorna, bokstäverna och att man kunde blanda symboler och rita med fingret.
    Det som barnen inte tyckte var bra med appen var: Det vore bra om man kunde välja annan musik. En del tröttnade på musiken och stängde av ljudet istället. Ibland kommer man ur programmet och då blir det irriterande för barnen över att hitta tillbaks igen. De tycker inte heller det var bra att det är begränsad plats i galleriet där de färdiga bilderna sparas för det känns jobbigt att behöva slänga bort en kompis bild. Soptunne funktion var inte helt lätt att förstå i början för dem och de fick lära varandra knepet hur man skulle ta bort det man önskade genom att samtidigt hålla på det man vill ta bort samt på soptunnebilden.
    En tanke ifrån oss pedagoger var att appen vilseleder lite om att det är en app som man kan jobba med lera. Det är ingen lerklump man formar i ett fritt skapande utan det är mer färdiga lersymboler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *