I Imagistory uppmuntras man att hitta på och berätta sagor med hjälp av färdiga bildserier, i olika teman. De färdiga inspelningarna lagras i appen men kan även sparas ner som videoklipp och delas till andra.

Det är företaget Imagistory Publishing som ligger bakom appen med samma namn. På appens förstasida väljer man om man vill skapa en ny berättelse eller lyssna på berättelser som man tidigare har spelat in. Vill man skapa en ny berättelse får man välja mellan sex olika bilder. Dessa bilder ger barnet en ledtråd om vad respektive bildspel handlar om. Här går man vidare för att göra sin inspelning eller välja ”quiet read” – tyst läsning. Det senare är bra om man vill titta igenom bildspelet innan inspelning. Själva inspelningen är sedan enkel, appen spelar in automatiskt och man väljer själv när man vill byta till nästa bild.

ANNONS:

Imagistory

Imagistory

När sista bilden är nådd är inspelningen klar och den sparas då automatiskt. Man kan då välja att lyssna på den eller att dela den till andra. Ett barnlås hindrar barnen att dela filen själva. Via barnlåset kan man även döpa om berättelsen, radera den, spara ner den i en videofil eller maila den vidare.

Imagistory

Appens menyval är på engelska. För att förstå appens upplägg så finns det fördelar med att använda den tillsammans en vuxen, i alla fall första gången. Jag tycker att det är en bra idé att välja ”quiet read” först så att barnet i lugn och ro kan titta igenom alla bilder och fundera ut vad sagan ska handla om. Under själva inspelningen finns möjlighet att pausa genom att trycka på pilen i vänstra hörnet. Här kan man även starta om inspelningen från början om man skulle vilja det.

Genom Imagistory kan barn utveckla sin fantasi och sitt ordförråd. De får träna sitt tal och förmågan att föra en berättelse framåt. Min femåring kom igång snabbt och ville starta inspelningen direkt. Hen berättade om bilderna och kunde ibland skratta när nästa bild inte visade det hen förväntat sig. Berättelsen kunde då få en rolig vändning! Det finns även andra pedagogiska fördelar med att arbeta med appen. Den kan utveckla förmågan att kunna återberätta, beskriva scener, förstå en berättelses uppbyggnad och främja barns lust att lära.

Imagistory är uppbyggd med många fina illustrationer med olika detaljer. Appen är inkluderande då det finns många olika karaktärer i berättelserna. Det är både pojkar och flickor, de har olika ursprung och är i olika åldrar. På förbättringsfronten kan nämnas möjligheten att kunna redigera berättelsen under arbetets gång och även efter att inspelningen är slutförd. I nuläget kan man pausa inspelningen men funktionen hade kunnat vara lättare att nå genom till exempel ett enkelt tryck på bilden.

Imagistory

Det som framförallt skiljer Imagistory från den liknande appen Min Saga är möjligheten att kunna dela berättelserna med andra.

Mitt betyg är 4 av 5 och jag rekommenderar Imagistory till barn mellan 4-8 år. Appen kan även passa yngre barn som tycker att det är roligt att lyssna på inspelade sagor.

Imagistory finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Imagistory för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *