Jelly Jumble är ett barnvänligt matchningsspel som är fritt från köpuppmaningar och reklam. Kanske särskilt bra för den som letar efter ett alternativ till de matchningsspel som finns för vuxna.

Med Jelly Jumble har utvecklaren Story Toys tagit ett välkänt koncept och byggt ett matchningsspel med en bakgrundshistoria om ett barn som träffar ett syltlagande monster och lär sig bejaka nyfikenhet och glädje.

ANNONS:

Upplägget i spelet är enkelt att förstå sig på. Det finns 39 banor och varje bana består av en kvadratisk spelplan som är uppdelad i ett antal rutor. I varje ruta finns en av flera olika symboler. Genom att dra med sitt finger binder man ihop tre eller flera rutor med samma symbol för att dessa ska samlas ihop och försvinna från spelplanen. Nya symboler faller då ner och spelplanen ändras (på känt manér från vuxenspelen Bejeweled, Candy Crush Saga och liknande). I början av varje bana visas vilken symbol man skall matcha och hur många man behöver. Om man kört fast får man tips av spelet vilken bricka man kan börja med. Spelet går inte på tid men svårighetsnivån ökas av antal drag man har på sig och hur själva matchningen skall gå till.

Jelly Jumble

Jelly Jumble

Om man klarar en bana på för få drag, eller om man lyckas få bort många symboler i ett drag, belönas man antingen med bonusdrag eller genom att få full pott, tre stjärnor, på banan. Får man tre stjärnor på vissa av banorna låses bonusbanor upp. Här kan man även få klistermärken till en samlarbok. I bonusbanorna är utmaningen ungefär den samma, men istället på tid.

Jelly Jumble

Min 6-åring har länge varit sugen på de liknande spel som finns för vuxna men besviket konstaterat att det rätt snart blir för svårt. Normalt i de liknande spelen är olika köpuppmaningar och att man skall dela resultat i sociala medier. I Jelly Jumble slipper man allt detta och svårighetsnivån är anpassad för barn. Det tog inte särskilt lång tid innan min 6-åring spelat igenom hela appen. Detta skulle kunna vara ett tecken på att hållbarheten för appen inte är särskilt god, men hen återkommer fortfarande till appen för att klara banorna till bättre poäng, trots att bonusbanorna i sig som då låses upp inte lockar på grund av att dom går på tid.

Jelly Jumble

Bakgrundshistorien i Jelly Jumble har engelskt tal. För barn som inte förstår engelska (eller något av de andra valbara språken) försvinner därför det momentet om inte en vuxen sitter med och översätter. Det blir enklare att förstå spelidén om man kan hänga med i storyn, men det är inte nödvändigt. I övrigt har appen varken text eller tal. Bakom föräldralås finns externa länkar till bland annat App Store och sociala medier.

Rent pedagogiskt är spelet bra för att öva uppmärksamhet och att upptäcka mönster. Eftersom det mesta av spelet inte går på tid kan även flera barn samarbeta för att hitta mönster tillsammans. Spelet är annars både roligt och ett lättillgängligt tidsfördriv.

I App Store stor det att spelet är 180 MB stort, men när vi testade så meddelar enheten att det är 900 MB stort. Den som inte har så mycket ledigt utrymme bör alltså inte ladda ner denna app. Som förbättringsförslag önskar vi ännu fler banor och gärna andra typer av bonusmoment än bara samma typ av uppgift på tid.

Vi ger Jelly Jumble en svag 4:a av 5 i betyg och rekommenderar den till barn mellan 4 och 10 år.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande fyra språk: engelska, franska, spanska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Jelly Jumble för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. Lisa skriver:

    Jättekul spel! Barnen spelar gärna och återkommer till spelen, men jag som vuxen spelade genom spelet och har ännu inte lyckats få 3 stjärnor på alla banor och har då inte kunnat låsa upp alla bonusbanor, vilket jag skulle säga gör att vissa banor är för svåra för barnen då vi (jag) spelar flera olika varianter av candycrush, farm Heros saga och cookie jam dagligen…
    Annars toppen att man har hur många liv som helst till barnen! Och momenten känns absolut motiverande…
    Vi gillar spelet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *