Finska 10tons har släppt en uppföljare till det gulliga spelet Joining Hands. Tvåan är väldigt lik föregångaren, fast med nya karaktärer och möjlighet till hjälp. Spelet går ut på att placera de söta figurerna – Peablins – så att alla får någon att hålla i handen.

Det finns åtta olika karaktärer som alla har speciella egenskaper, och det finns hela 140 utmanande banor i detta omfattande, kluriga och smått beroendeframkallande problemlösningsspel.

ANNONS:

Figurerna har en eller flera händer och varje karaktär har alltså speciella egenskaper. Alla händer måste hålla i en annan hand för att man ska klara banan. Vissa figurer har armar som kan snurra åt olika håll, andra kan bara sträcka armarna åt ett bestämt håll. Några figurer vill bara hålla hand med figurer som ser likadana ut som dem själva, och några är för tunga för att flytta. Kombinationer av de olika karaktärerna gör att spelet blir riktigt klurigt och kräver en hel del tankeverksamhet och tålamod när man kommit lite längre in i spelet.

Joining Hands 2

I början av spelet finns bara en typ av Peablin och man får instruktioner om hur man ska gå tillväga. Instruktionerna återkommer varje gång en ny karaktär introduceras. Instruktionerna är på engelska, men kompletteras av visuella instruktioner, så man förstår snabbt vad spelet går ut på, även om man inte kan läsa engelsk text. Ju längre in i spelet man kommer desto svårare blir banorna, och efterhand träffar man på fler och fler typer av Peablins.

Joining Hands 2

Det finns ingen form av stressmoment, och om man kör fast (och det gör man!) så finns möjligheten att klicka på ett frågetecken som visar ett förslag till nästa drag. Det tar en liten stund innan man kan använda frågetecknet igen, men i princip skulle man kunna spela igenom hela spelet med hjälp av den här guiden. Det blir naturligtvis inte speciellt roligt, men möjligheten att kunna spela igenom en svår bana med hjälp av guiden gör att spelet blir väldigt barnvänligt, en klar fördel om man jämför med föregångaren.

Joining Hands 2

Man kan ställa in volym på musik och ljudeffekter och det finns möjlighet till tre spelprofiler. Appen är fri från reklam från tredje part och funktion för köp inuti appen. iOS-appen är fri från externa länkar. Men i Android-appen finns det en oskyddad länk till Facebook från förstassidan.

Jag ska villigt erkänna att jag nog är den i familjen som haft allra mest nöje av spelet. Men elvaåringen och åttaåringen är också väldigt förtjusta och vi har suttit mycket tillsammans. Vid flera tillfällen har åttaåringen hjälpt mig när jag kört fast. Även nyblivna fyraåringen tycker de enklaste banorna är roliga, men snart blir banorna för svåra för honom och jag bedömer att spelet passar bäst för lite äldre barn, från 6-7 år.

Spelet är otroligt gulligt, man vill bara ha mer av de söta små varelserna och deras glada miner och tillrop! Spelet är pedagogiskt uppbyggt, innehåller inga stressmoment, men en stor portion problemlösning. Jag ger Joining Hands 2 en stark fyra på en femgradig betygsskala.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 3 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Joining Hands 2 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *