Detta är en app som innehåller fem lärorika minispel. Man får lägga memory, lösa enklare mattetal, försöka träffa en julkula in i en kruka, matcha julkulor i olika färgkombinationer samt olika sifferövningar.

Från utvecklaren LogiTales UG kommer appen Jul med Corabelle, ett spel bestående av fem olika övningar; barnen kan lägga memory, lösa enklare mattetal, dra, släppa och försöka träffa en julkula in i en kruka, matcha julkulor i olika färgkombinationer och slutligen sifferövningar, där en siffra ska matchas med rätt antal paket som visas på skärmen.

ANNONS:

Jul med Corabelle

Memoryspelet går att ställa in för att vara åtta eller tolv olika brickor med jultema som motiv. När banan är avklarad kommer en ny upp och spelet fortsätter. Mattetalen låter barnen lösa enklare tal, addition och subtraktion mellan 1-10 där barnen matchar talen med rätt antal julkulor i samma bild genom att dra och släppa talet över bilden. När talen är slut får man nya, och spelet fortsätter.

Jul med Corabelle

Genom att peka, dra och släppa en julkula ska barnen i den tredje delen träffa en kruka. På skärmen finns hinder i form av stjärnor, men när barnen träffar krukan växer det upp en färgglad julgran. Därefter går de vidare till en svårare bana i nästa steg.

Jul med Corabelle

Fjärde delen går ut på att tre julkulor i olika formationer ska matchas med en samma färgkulor i en större kombination. Barnen ska genom att dra och släppa, matcha rätt kombinationer med varandra. När samtliga kombinationer är utplacerade får Corabelle ett halsband av dessa kulor.

Jul med Corabelle

Sista övningen visar ett visst antal paket, och runt om ligger siffror. Genom att dra och släppa rätt siffra över motsvarande antal paket kommer nästa övning upp med en ny bild med siffror och paket. I denna del läses även siffrorna upp med svenskt tal.

Jul med Corabelle

Spelet saknar helt köp inuti appen och reklam från tredjdepart. Bakom ett barnlås finns externa länkar till fler av utvecklarens appar. Det finns inte några inställningsmöjligheter. Musiken har jultema men är lugn och stilla. Spelet har inget tävlingsmoment utan svarar man fel får man försöka igen. Inför varje spelmoment får man en kort visuell instruktion och efter avslutade spelomgångar tilldelas barnen emellanåt belöningar i form av exempelvis färglada julgranar och stjärnor.

Jag upplever att appens olika delar vänder sig till lite olika åldersgrupper. Memorydelen, kombinationsmatchningen och sifferövningarna funkade bra på min yngsta som snart fyller fyra, medan matteövningarna passade min sexåring. För sexåringen var däremot övningen med att pricka krukan genom att dra, sikta och släppa nästan i svåraste laget emellanåt. Det hade varit bra om svårighetsnivån på spelen var mer jämn. Ett annat förbättringsförslag är att jag gärna sett möjligheten att få mattetalen upplästa, för att underlätta för de yngre spelarna. Att matcha kombinationer av julkulor har båda mina barn tyckt om, men där hade jag gärna sett att svårighetsnivån ökade lite, i takt med att man klarar fler banor. Som det är nu är nivån densamma, hur många banor man än spelar.

Vi har uppskattat spelet, även om det inte är ett spel barnen återvänt till så många gånger. Med fina bilder och ett jultema som bonus får Jul med Corabelle betyget 3 av 5 möjliga och jag rekommenderar det främst till barn i åldrarna 3-6 år.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 27 dec 2019
  •   12 kr 19 dec 2019
  •   25 kr 3 okt 2019
  •   20 kr 30 sep 2019
  •   10 kr 18 sep 2019
  •   20 kr 30 apr 2019
  •   10 kr 17 apr 2019
  •   20 kr 31 dec 2018
  •   10 kr 6 dec 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Jul med Corabelle för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *