Hjälp Jultomten med att packa rätt leksaker enligt barnens önskelistor och därefter dela ut dem. Det går även att mata tomten och klä julgranen.

Julspel för Barn kommer från det finska företaget JH Digital Solutions som tidigare skapat bokappen Guldlock och de tre björnarna. I den nya appen har man rollen som tomten hjälpreda i tre moment; slå in paket, leverera paket och klä en julgran.

ANNONS:

Det första momentet i appen går ut på att packa presenter. Här drar man barnens brev till en tomtenisse som sedan visar vilken leksak som önskas. Man letar då upp rätt leksak och drar den till tomtenissen. Gör man fel får man göra om. Därefter får man på samma sätt välja omslagspapper. När tomtenissen slagit in paketet drar man det till en annan tomtenisse som bär iväg paketet. När man slagit in nio paket hoppar appen automatiskt över till nästa moment. Vill man byta innan dess kan man göra det med en liten blå pil.

Slå in julklappar

Nästa moment går ut på att dela ut paket. Tomten flyger över husen i sin släde dragen av renar. Med sig har han sin julklappssäck och genom att trycka på den ramlar julklapparna ner på husen. Här gäller det att se till att julklapparna träffar alla hus. Detta är dock inte så svårt som det låter. Det finns nämligen endast tio hus och tomten flyger fram och tillbaka ovanför dem tills man träffat alla. Därefter hoppar appen automatiskt över till det sista momentet, men precis som tidigare kan man hoppa vidare tidigare om man vill det. Man kan också trycka på ett hus för att hjälpa tomten att få in paketen genom skorstenen.

Dela ut julklappar

I det sista momentet vilar tomten ut i sin stol. Man kan servera honom mjölk och nybakta kakor. Det finns också många olika slags julpynt som man kan använda för att göra tomtens julgran fin. Man kan också tända en brasa och sätta på tomten tofflor.

Ta hand om tomten

Både min son som är 3 år och min dotter som är 5 år gillar denna app. Den har fina illustrationer och mysik julmusik (som tyvärr inte går att stänga av om man önskar det). Mina barn, och även jag, hade svårt att komma igång med appen eftersom det första momentet (där man slår in presenter) inte ger några visuella ledtrådar till hur man skall göra. Men efter att jag testat själv och visat barnen så gick det bra.

För den som vill testa appen innan köp finns en gratis-version som endast innehåller presentinslagnings-momentet.

Julspel för Barn rekommenderas till barn mellan tre till fyra år. Min femåring gillade också appen, men jag tror att den passar bäst för lite yngre barn. Framförallt eftersom innehållet är ganska begränsat. Betyget blir tre av fem.

Här är en Youtube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   20 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

 1. Anna skriver:

  Jag har testat julspel med min 3,5 åring. Han gillade delen med att placera paket i skorstenen.
  Det som var lite tråkigt är att spelet är långsamt och laddar ofta.

 2. ElliH skriver:

  Har spelat med min 2,5-åring. Första momenten var lite lurigt att förstå och bilden på paketet snabb innan man fick gå vidare.
  Sonen tyckte om att dela ut paketen och hoppade gärna fram till det momentet.
  Spelet var dock lite enkelt för honom och han spelade mycket första dagen men har sällan återvänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *