Jump Numbers är ett matematikspel som går ut på att ta sig från ö till ö i rätt ordning, rädda så många Snortlar som möjligt och ta sig i land. Varje ö har ett nummer och man måste addera ett givet tal för att ta sig framåt.

Jump Numbers är ett nytt roligt matematikspel från tillverkaren Artig. Här har man uppgiften att rädda Snortlarna som befinner sig i livbojar ute på havet. För att ta sig till Snortlarna hoppar man från ö till ö i rätt ordning. Varje ö har ett nummer och man måste addera ett givet tal och följa tallinjen. 0, 1, 2, 3 eller 0, 2, 4, 6 blir till exempel början om det givna talet är +1 respektive +2. Det finns gott om felaktiga tal ute på havet och väljer man fel ö så kommer man inte framåt. Ibland saknas rätt tal och man måste då addera två eller flera öar genom att dra den ena på den andra. Det finns oändligt med ledtrådar som man kan använda sig av om man tycker att det blir för svårt.

ANNONS:

Jump Numbers

Spelet innehåller sex världar med åtta banor i varje. Banorna är låsta från början så man måste klara dem i turordning, men sedan går det utmärkt att köra samma bana igen, med skillnaden att uppgifterna då kan bli andra. Man kan få upp till tre stjärnor i varje bana. Varje värld avslutas med badbollskalas där man kan leka med Snortlarna. För att göra det hela lite mer utmanande finns det ett monster som äter Snortlar. Monstret dyker upp om man inte tar sig framåt tillräckligt snabbt. Vill man inte ha detta stressmoment så går det lätt att ställa in så att monstret försvinner från spelet.

Jump Numbers

En styrka med Jump Numbers är att spelet snabbt lär sig hur bra man är på addition. Om man tar hjälp eller gör fel anpassar sig spelet och det blir addition med +1 och +2. Är man däremot snabb och gör rätt blir det svårare tal. De yngre barnen får alltså enkel matematik hela spelet medan den duktigare får utmaningar och god övning på multiplikationstabellerna. Så här kan en bana börja för den lite duktigare: 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49.

Jump!

Jump!

Vissa Snortlar är svåra att nå. Man behöver då ta omvägar vilka kan vara lite svåra att hitta eftersom man behöver addera öar för att hitta dem. Men många gånger finns bara en möjlig väg och det ser jag som en nackdel. Med fler möjliga vägar skulle det bli en större utmaning för äldre barn. Det hade också varit bra om man kunnat få en överblick över alla Snortlar.

Jump Numbers är en barnvänlig app med få alternativ, men en vuxen kan behöva översätta den korta inledningsberättelsen. Denna behöver man dock ej förstå för att komma framåt. Mina barn, 7- och 9-år, klarade av appen helt på egen hand. Första gången blev de stressade av monstret, men när de förstod att man själv inte kan bli tagen lugnade de ner sig. De ville gärna fortsätta spela på egen hand.

Appen är fri från in-app purchase och tredjepartsreklam. Bakom ett barnlås finns reklam för Artgigs andra appar. Inställningarna är få, men möjligheten att ta bort monstret är viktig. Det gör att yngre barn som just lärt sig att addera kan fundera i lugn och ro. Det går också bra att stänga av ljudet. Det finns stöd för oändligt med användarprofiler och det är viktigt att spela med sitt eget namn så man inte ändrar nivåanpassningen som appen gör för varje spelare.

Det här en lekfull app som kan hjälpa barnen i färdighetsträningen för matematik genom att man räknar addition och på sätt och vis tränar på multiplikationstabellerna. Jag rekommenderar Jump Numbers till barn mellan 7 och 10 år. Äldre barn och vuxna kan roa sig en tid, men både barnen och vuxna skulle nog uppskatta om det fanns fler öar eller ett mer utbyggt belöningssystem. Det hade också varit bra om det gick att stänga av hjälpfunktionen. Jag ger Jump Numbers betyg 4 av 5.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Uppdaterat den 25 augusti 2016
Nu finns det ytterligare inställningar för den som vill anpassa appen för specifika behov.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Jump Numbers för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *