Samla böcker, bokstäver, morötter och ekollon men undvik vargar och igelkottar. Kalle Kunskap Smartjakten är ett barnvänligt plattformsspel bestående av 15 banor.

Kalle Kunskap Smartjakten är ett plattformsspel i samma anda som klassiska Super Mario Brothers. I femton banor får du styra Kalle Kunskap över stup, upp i träd och in i mörka grottor på jakt efter böcker och bokstäver. På vägen kan du samla morötter som ger extra kraft och ekollon som du kan kasta på de elaka djuren som försöker hindra Kalle från att ta sig fram. Trillar du ner i vattnet eller förlorar alla dina tre liv så får du spela om banan från början igen. När man spelat så långt som till bana tre börjar det dyka upp checkpoints, dvs når man så långt i banan så är det därifrån man får starta om. Det är bra, för det blir gradvis svårare och svårare på varje bana och man kan behöva spela om många gånger innan man kommer på hur man ska ta sig förbi ett hinder.

kalle-kunskap-smartjakten

kalle-kunskap-smartjakten-bana-1

ANNONS:

Spelmomenten med att samla tre böcker och få ihop alla fem bokstäver i ordet SMART i varje bana är mest till för att lägga till en ytterligare utmaning. Det räcker nämligen med att komma fram till slutet av en bana för att få spela nästa, men det kan behövas några omspel för att man ska lista ut hur man får tag i alla böcker och bokstäver. Dessutom ger böckerna och bokstäverna en tydligare koppling till de tidigare Kalle Kunskap-apparna.

kalle-kunskap-smartjakten-bana-2

Kalle Kunskap styrs med två pilknappar för höger och vänster, en knapp för att hoppa och en för att kasta ekollon. Det blir inte samma känsla som att använda en handkonsol men utvecklarna av spelet har kommit rätt nära. På startsidan kan man välja att ha ljudet av eller på, några andra inställningar finns inte. Det går att ha tre spel på gång samtidigt, när appen startar väljer man vilket spel man vill fortsätta med. Det är bra om det är flera spelare som vill turas om med att använda appen.

kalle-kunskap-smartjakten-banor

Vi är flera i redaktionen som testat appen och de flesta barnen är väldigt positiva. Några har spelat plattformsspel tidigare och kom snabbt igång, för andra var det första mötet med den här typen av spel och det tog ett tag innan de kom på hur man skulle göra för att styra Kalle Kunskap. Min sexåriga dotter älskar det här spelet, hon kan sitta långa stunder och göra om och om igen tills hon har klarat en bana. Det gör ingenting att det är ganska knepigt att komma förbi alla hinder för när hon till slut lyckas med en bana blir hon så otroligt stolt. Det märks verkligen hur nöjd hon blir över att ha klarat utmaningen.

Vi föräldrar som spelat såna här spel som barn känner oss lite nostalgiska och samtidigt glada över att det inte är så våldsamt som gamla plattformsspel. det finns exempelvis inga farliga bossar som ska besegras på slutet. Det enda som händer i den här appen är att vargen blir yr i huvudet och svimmar när man kastar ekollon på honom. Min dotter och jag har hjälpts åt när hon haft problem att komma vidare och även jag tycker det har varit roligt att försöka klara banorna. Hittills har vi kommit till bana fem, andra i redaktionen har kommit till bana sex, och för varje bana blir svårighetsgraden något större med fler sorters hinder och motståndare än i de första banorna. Jag bedömer att appen har lång hållbarhet och kommer ge många timmars underhållning.

Vi har testat appen på iPad. Den är fri från reklam, in-app purchase och är dessutom fri från externa länkar. Bakgrundsmusiken går att stänga av via förstasidan.

Passar barn från fem år och uppåt. Betyg 4 av 5.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Kalle Kunskap Smartjakten för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

  1. My skriver:

    En plattformsspel som vi i vår familj rekommenderar. Båda barnen, 3 och 5, tycker mycket om att spela det. 3 åringen tappar koncentrationen efter ett tag men den stora kan sitta länga med spelet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *