I Kapu Blocks styr man över en byggkran som man plockar klossar med för att skapa sitt eget unika torn. När tornet är färdigt kan man slå sönder det med en slägga och börja om från början.

Kapu Toys som är tillverkarna bakom Kapu Forest och Kapu Tickle Toy Camera är också de som gjort Kapu Blocks. Här styr man byggkranen genom att dra den över skärmen och trycker för att öppna och stänga kranens klor. Det finns tolv olika klossteman att välja på; hamburgare, groda, lastbil, rymdraket, piratskepp, ladugård, kanin, höghus, totempåle, fyrtorn, robot och slott. Alla teman har fem byggklossar och man väljer själv om du vill hålla dig till temat eller blanda vilt.

ANNONS:

Kapu Blocks

När tornet är färdigt får man välja mellan att se det få liv i olika roliga animationer eller att slå sönder tornet det. Sedan är det bara att ta nya friska tag och börja om på nytt.

Kapu Blocks

Det finns också ett ”hemligt” klosstema som är under havets yta. Man skickar ner byggkranens klo i vattnet utmed båten och sluter den kan då fiska upp en val, en skattkista, en bläckfisk eller en ubåt. Om man bygger ett klosstorn med en skattkista i och tittar på animationen så kommer ett piratskepp och stjäl, eller tar tillbaka, skattkistan och ersätter den med något annat.

Vi har testat appen på iPad. Sonen på tre år tyckte att appen var rolig, särskilt raketen och dess animation. Han förstod hur man skulle styra byggkranen men tyckte att det var svårt och han lyckades sällan. Ofta bad han mig att styra så fick han peka på vilka klossar jag skulle ta. Annars är appen, precis som de andra två apparna från Kapu Toys, väldigt fin med skojiga detaljer, klara färger och vackra bilder. Musiken som spelas är lugn och behaglig. Det finns inget rätt och fel när man bygger sitt torn och inte heller något stressmoment i form av tidspress eller att man ska nå så hög poäng som möjligt. Förutom att barnens kreativitet får flöda fritt så tränas finmotorik och öga-handkoordination.

Barnen i redaktionen som testat appen har nästan alla tyckt att det varit svårt att styra byggkranen och i vissa fall har det dragit ner hela upplevelsen. Barnen har varit mellan 3 och 4 år. Det hade också varit roligt om animationen av tornet inte hängt ihop med vilken som är den första klossen man väljer för det blir lätt tråkigt och lite förutsägbart vad klosstornet kommer att göra. Appen hade vunnit på att ha exempelvis två svårighetsnivåer, en för de yngsta barnen och den nuvarande för de lite äldre.

Appen är fri från ytterligare köp och tredjepartsreklam. Det finns reklam för egna appar, men dessa ligger bakom ett barnlås.

Kapu Blocks passar för barn mellan 3 och 5 år och får betyget 3.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 6 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *