I Kapu Fishing får man prova fiskelyckan tillsammans med Herr Fox. Genom att designa egna fiskedrag och pröva nya fiskeställen kan hela båten bli fylld av fisk.

Från tillverkaren Kapu Toys kommer Kapu Fishing, en app där spelaren får prova fiskelyckan tillsammans med Herr Fox. Kapu Toys har tidigare gjort Kapu Forest och Kapu Blocks.

ANNONS:

Som spelare kan man köra båten framåt genom att trycka på dess motor och på så sätt välja ett fiskeställe. När det är dags att fiska, drar man med fingret över skärmen och Herr Fox kastar iväg fiskedraget. Därefter gäller det att fånga så många fiskar som möjligt medan Herr Fox drar in fiskelinan. Det finns visuella instruktioner som ger guidning om det skulle behövas. Fisken man fångat läggs automatiskt i båten och fiskelyckan kan prövas igen. Kapu Fishing har ingen tidspress och får man inte något napp är det bara att prova om och om igen.

När båten till slut blir full sjunker den och Herr Fox får bada. Fiskarna försvinner iväg, båten flyter upp igen och man får på nytt försöka fånga fiskar. För de barn i redaktionen som har prövat Kapu Fishing har detta varit en rolig händelse men de lite äldre barnen har efterfrågat att appen räknar antalet infångade fiskar.

Det finns även en kreativ del av appen där man får designa egna fiskedrag. Detta var den del som uppskattades mest av min 5 åring. Det går att välja färg på kroppen och sedan är det bara att dekorera betet med ögon, mun, fenor och huvudbonader, det finns ett antal olika att välja på. 5-åringen blev dock lite besviken över att det inte går att ångra sig. Har man exempelvis valt ögon så sitter de kvar där, trots att man lägger på nya ögon. Det nyskapade draget används sedan av Herr Fox. Det går inte att spara fiskedragen utan det försvinner när man skapar ett nytt.

Kapu Fishing är en enkel app som framförallt roar barn i åldern 3-5 år. Den är fint och färgglad tecknad och Herr Fox är en figur som passar in i miljön. Flera redaktionsbarn har tyckt att det varit lite svårt att både kasta fiskedrag och fånga fiskar. Räkna därför med att det krävs lite övning innan man får in rätt teknik. Önskemål som framkommit är att det vore bra med ett ytterligare moment där man får göra någonting med fisken man fångat in. Exempelvis tillaga den eller slänga ut den igen.

Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. På startskärmen finns det en barnsäkrad extern länk och ett val att kunna stänga av bakgrundsmusiken.

Kapu Fishing får betyg 3 av 5.

Här är en trailer

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   20 kr 7 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Kapu Fishing för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *